+359 878 57 39 01

Блог

Generation Z и музикалното образование зад граница

Няма коментари

Ето го и негоооооо.
Нов, супер интересен и полезен епизод на Generation Z, в който темата е вълнуваща за всички вас, които се интересувате от музика професионално или пък имате множество въпроси относно музикалното образование зад граница. Този път очарованието и таланта са умножени по 4, защото на гости на Яна са три изключителни дами с достатъчно опит по темата и нямат търпение да го споделят. Чуйте какво ни съветват и ни разказват Вики Стоичкова, която познавате от сезон 5 на “Гласът на България” и която в момента учи Музикален бизнес онлайн в “Berklee”. Лили Илиева, която е сред най-ярките джаз изпълнители в България – завършила джаз пеене в “Принц Клаус”, Холандия и Цвети Лазова – завършила програмата “Singer-Songwriter” на Voice Academy, а сега успешно финишира с поп пеене във “Falmouth”, Англия. Не се притеснявайте да питате и коментирате всичко което ви идва наум. С радост ще отговорим. Enjoy

А тук споделяме първата част на предаването за музикалното образование зад граница.

51730736_10157104980613872_7711295608790712320_o

Петя Данкова гостува на „Щастието на нацията“ – първи обществен разговор

Няма коментари

Какво е щастие? Какво е образование? Как децата да се учат да се грижат за своето щастие? Доколко щастието зависи от уменията за общуване, емпатия, себепознанието, светоусещането и ценностната система на човек? Учи ли се всичко това в училище?

По тези и много други въпроси ще се говори на 20-ти февруари (сряда) в хотел Intercontinental на първия обществен разговор по темата “Щастието на нацията”, организиран от списание „Мениджър“. Гост на събитието ще бъде и нашата вдъхновяваща Petya Dankova, която определено има какво да сподели от личния си опит като основател и директор на Voice Academy – едно от най-щастливите и успешни музикални училища в България.

Повече информация за събитието, можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/events/2313247685599780/

IMG_6588

Семинар – въведение в “Музикална теория и практика”

Няма коментари

МТП представяне FB banner seminar 4h (1)
Уважаеми колеги, приятели, родители и ученици, с удоволствие ви каним на еднодневен семинар на тема “Музикална теория и практика” или как да променим съвременното музикално образование в модерно, различно и привлекателно.
Семинарът е подходящ за студенти, музикални педагози, за преподаватели в музикални паралелки, музикални школи, читалища, центрове за работа с деца и други музикални институции.
Ще имате възможност да се запознаете с иновативната система “Музикална теория и практика” и нейната философия, принципи и методика на преподаване. Ще можете да зададете въпроси, които ви вълнуват и са свързани, както с желанието за промяна на музикалното образование, така и конкретно със съдържанието на системата. Авторът Снежана Бахчеванова е с дългогодишен опит като преподавател по пиано, музикална теория, солфеж, хармония, история на музиката и хорознание. Обича професията си на учител и за нея е от изключителна важност общуването й с учениците, основано на уважение, доверие и любов. С всеотдайност и пълна подкрепа предава опита си на младите музикални педагози. Увлича ги и те да споделят своята любов към музиката, опит и знания.
Работата й във Voice Academy й дава възможност да осъществи идеята за съвременно музикално образование, в основата на което е залегнало разбирането за създаване на комплексни певци – артисти. Музикалната грамотност да бъде съчетана със свободната изява на творческия талант на учениците и схващането, че системните занимания са отлична предпоставка за реализирането им като музикален продукт. Voice Academy е първото частно музикално училище, което разработва и предлага програма за обучение на бъдещи автори на съвременна музика, а именно Singer – Songwriting.
Системата “Музикална теория и практика” е първата сериозна стъпка в тази посока и основа за бъдещото развитие на музикалния талант.
Програма:
1-ва сесия: 10:30 – 12:00 ч.
Обедна почивка: 12:00 – 12:30 ч.
2-ра сесия 12:30 – 14:00 ч.

Прочетете повече »