+359 878 57 39 01

Преподаватели

Божидар Василев – TromBobby

„Личният почерк е в авторската музика. Затова я правим – защото е различна и е наша. Бенд лидера на любимата ми банда The Roots е барабанист. Не трябва хората да си налагат сами ограничения. Трябва да си подготвен да видиш и чуеш всичко на лайф. И колкото по-нестандартно, толкова по-интересно е. Всяко парче има за цел да носи определена емоция. С всички неща, които правя, целя да изразя чувства и емоции, които усещам. Надявам се по същия начин да го усещат колкото се може повече хора.“

Божидар Василев – TromBobby, познато лице, виждали сте го с тромбон в ръка, да ви пуска страшни парчета или да разцъква на Ableton Live Controller такива яки неща, че на следващия ден имате мускулна треска на врата. Една от най – дейните фигури в българската музика с иновативното си, свежо мислене и специфично усещане за музика.
В случай че ви е убегнало, Божидар Василев TromBobby също е композитор, музикален продуцент и аранжор. Завършва НМУ „Л. Пипков“ и е приет в Conservatorium van Amsterdam със специалност „джаз тромбон“. В България го връща бандата Southwick и реализират дебютния си албум „Flesh & Funk“. Записва с Ангел Заберски, Христо Йоцов, Прея, Рут Колева, Белослава, Петя Данкова, Графа и мнооого други. В момента работи върху предстоящите албуми на SouthWick и Ангел Заберски Big Band, както и по дебютния албум на експерименталната банда DAYO.