+359 878 57 39 01

Преподаватели

Снежана Бахчеванова

За мен музиката е начин на живот. Чрез музиката мога да споделям и да се изразявам, мога да откривам нови приятели и да разбирам, че животът е нещо прекрасно … Вълнувам се всеки път, когато изпълнявам любимото си парче. Вълнувам се от преживяването да бъда Аз в историята, която няма начало и край. Мисълта ми е свободна и чиста, а представата за красота – ясна.

Снежана Бахчеванова е преподавател по пиано, солфеж и елементарна теория на музиката, хармония, автор на музика за пиано. Родена е през 1963 г. Учила е в Националното Музикално училище „Любомир Пипков“ гр. София, а по-късно завършва Академия за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив със специалност музикална педагогика. Преподавала е пиано и солфеж в читалища и лицеи, учител по история на музиката, хармония и хорознание в паралелки с разширено изучаване на музика, ръководител на вокални групи, корепетитор на хор.

Автор е на първия по рода си учебник по „Музикална Теория и Практика“, както и на музикалната системата 4х4, която е в 4 части и включва едногласни, двугласни, тригласни и многогласни солфежи. Любовта й към музиката и към пианото могат да се открият в поредица от пиеси за пиано. Автор е на стихотворения за възрастни и за деца.

Обича професията си на учител и за нея е от изключителна важност общуването й с учениците, основано на уважение, доверие и любов. С всеотдайност и пълна подкрепа предава опита си на младите музикални педагози. Увлича ги и те да споделят своята любов към музиката, опит и знания.

Работата й във Voice Academy  й дава възможност да осъществи идеята за съвременно музикално образование, в основата на което е залегнало разбирането за създаване на комплексни певци – артисти. Музикалната грамотност да бъде съчетана със свободната изява на творческия талант на учениците и схващането, че системните занимания са отлична предпоставка за реализирането им като музикален продукт.