+359 878 57 39 01

Преподаватели

Светослав Сотиров

„Винаги, когато чуя песен, сърцето ми прескача, а умът ми започва да я анализира както като послание, така и като музикален продукт. Имам успехи в много различни области, но обичам музиката и възможността да се реализирам професионално с нея ме прави изключително щастлив.“
Светослав открива любовта си към музиката още в тийнейджърска възраст, свирейки на китара. Много по-късно успява да получи професионалното си музикално образование благодарение на Voice Academy, успоредно изпълнявайки ролята на мениджър в училището.
През 2011г. започва да развива уменията си по текстопис и след покана от страна на Петя Данкова, написва по-голямата част от текстовете в дебютния й албум „Sweet or Bitter“, излязъл през 2016г.
В момента Светослав е преподавател по Текстопис, в първата по рода си програма Master Class Singer-Songwriter на Voice Academy. Използва световния опит на училища като Berklee School of Music и разработва собствена система, която издава през 2017г. под формата на първия учебник по Текстопис в България.
Светослав е и водещ преподавател в дисциплината Мusic Business Foundations, като заедно с Петя Данкова оформят кариерното развитие на учениците от професионалната програма на Voice Academy.
През 2017г. Светослав Сотиров е поканен да заеме позицията Изпълнителен директор на най-голямата неправителствена организация, защитаваща интересите на музикалните артист-изпълнители в България – Българска Музикална Асоциация.