+359 878 57 39 01

Блог

Семинар – въведение в “Музикална теория и практика”

Няма коментари

МТП представяне FB banner seminar 4h (1)
Уважаеми колеги, приятели, родители и ученици, с удоволствие ви каним на еднодневен семинар на тема “Музикална теория и практика” или как да променим съвременното музикално образование в модерно, различно и привлекателно.
Семинарът е подходящ за студенти, музикални педагози, за преподаватели в музикални паралелки, музикални школи, читалища, центрове за работа с деца и други музикални институции.
Ще имате възможност да се запознаете с иновативната система “Музикална теория и практика” и нейната философия, принципи и методика на преподаване. Ще можете да зададете въпроси, които ви вълнуват и са свързани, както с желанието за промяна на музикалното образование, така и конкретно със съдържанието на системата. Авторът Снежана Бахчеванова е с дългогодишен опит като преподавател по пиано, музикална теория, солфеж, хармония, история на музиката и хорознание. Обича професията си на учител и за нея е от изключителна важност общуването й с учениците, основано на уважение, доверие и любов. С всеотдайност и пълна подкрепа предава опита си на младите музикални педагози. Увлича ги и те да споделят своята любов към музиката, опит и знания.
Работата й във Voice Academy й дава възможност да осъществи идеята за съвременно музикално образование, в основата на което е залегнало разбирането за създаване на комплексни певци – артисти. Музикалната грамотност да бъде съчетана със свободната изява на творческия талант на учениците и схващането, че системните занимания са отлична предпоставка за реализирането им като музикален продукт. Voice Academy е първото частно музикално училище, което разработва и предлага програма за обучение на бъдещи автори на съвременна музика, а именно Singer – Songwriting.
Системата “Музикална теория и практика” е първата сериозна стъпка в тази посока и основа за бъдещото развитие на музикалния талант.
Програма:
1-ва сесия: 10:30 – 12:00 ч.
Обедна почивка: 12:00 – 12:30 ч.
2-ра сесия 12:30 – 14:00 ч.

Прочетете повече »

398B1D44-3CAC-415A-9641-575E9F720D38

„Чуй Гласа На…“ – ГРАФА (feat. Ана Сотирова) – еп. 16

Няма коментари

По Коледа стават чудеса и точно затова ние от Voice Academy ви срещаме с чудото в българската музика, човекът, който сбъдва мечтите си и ни показва, че няма невъзможни неща, когато имаш талант и не се страхуваш да го използваш. В специалния ни коледен епизод на култовото “Чуй Гласа На…” ви представяме Владимир Ампов – ГРАФА.

Ще го видите в компанията на 12 годишната Ана Сотирова, която определено е тръгнала по стъпките на страхотния ни гост.
А на вас ви остава само… Какво? Да си подарите това празнично изживяване.

 

F83251DC-F168-4307-97F3-4BC9A0AF6CC0

ЧЕСТИТА КОЛЕДА от SING HEARTS

Няма коментари

Честита Коледа от звездите на програма SING HEARTS!
Има колаборации, които са направо… задължителни. Ето, защо в навечерието на най-светлия празник ви предлагаме да се потопите в коледната магия. С кого? С музикалната вихрушка Симеон Стоилов и добре познатите ви вече три грации - Таня данчева, Мариана Кирева и Стефани Димитрова, известни още и като Sing Hearts Trio.
Какво ли са ни подготвили?

МУЗИКАЛНА ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА – представяне и дискусия

Няма коментари

МТП-представяне-FB-banner-12

 

Voice Academy ви кани на 15 декември от 11.00 ч. в уютната обстановка на новото арт пространство Книгата / The Book в София за да споделим заедно едно отдавна очаквано и в същото време изненадващо събитие: представянето на иновативната система “Музикална теория и практика” на Снежана Бахчеванова. 

След повече от 30 години у нас се появава учебник, който предлага нов, подходящ за второто десетилетие на 21 век индивидуализиран подход към музикалната теория, за онези, които искат да превърнат музиката в своя професия и съдба. Това е и събитие, подходящо за празничния месец декември.

Разработен за професионалната програма на Voice Academy Singer-Songwriter, учебникът може да бъде ползван и в максимално широк кръг учебни програми и образователни форми извън системата на Министерство на културата и Министерство на образованието. Особено важно е неговото значение за съвременните артист – изпълнители в джаз, поп и рок жанровете.

Учебникът “Музикална теория и практика” в две части е пътешествие във вселената на музиката, което дава възможност на преподавателя да избере най-подходящия ритъм в работата си с учениците, да насърчава техните търсения в музиката, импровизационни умения и работа в ансамбъл.

Учебникът “Музикална теория и практика” в две части обобщава богатия опит на Снежана Бахчеванова като дългогодишен преподавател по пиано, солфеж, елементарна теория на музиката и хармония, история на музиката и хорознание. Нейният личен творчески път в изкуствата поставя специален отпечатък върху избрания подход за навлизане в тази сложна, но изключително важна тематика, която е в самото сърце на музиката.

Почти като в думите на Карл Сейгън “Всички сме направени от звезден прах”, системата на Снежана Бахчеванова ни казва: “Всички сме направени от музика.”

Всички гости ще могат да се насладят на шоколадовите изкушения, направени с много любов и внимание специално за събитието от нашите приятели – RS Chocolatier https://www.facebook.com/RSchocolatier/

Вход свободен.

Събитието се осъществява с подкрепата на Българска Музикална Асоциация / Bulgarian Music Association

Официален сайт: http://www.voiceacademy.bg
Voice Academy Bulgaria в социалните мрежи:
Instagram: https://bit.ly/2LWQfyS
Facebook: https://www.facebook.com/VoiceAcademy/
Последвай: https://twitter.com/VoiceAcademyBG
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/voice-academy-Ltd.