+359 878 57 39 01

Блог

IMG_3290

Voice Academy, с нова рубрика… VA/Q&A split

Няма коментари

Имаме нова рубрикааа!

Kазва се VA/Q&A split и крие отговори на доооста интересни въпроси.
Ето, първите ни гости Яна и Габи, които въобще не подозираха какво ще ги попитаме и взе, че се получи супер забавно.
Очаквай всеки месец подобаваща доза VA/Q&A split, един бърз и забавен начин да се запознаеш с Voice Academy отвътре.

 

Емблематичният басист Радослав Славчев – Riverman гостува в “Чуй гласа на…”

Няма коментари

В новия 10 епизод на “Чуй гласа на…” имаме удоволствието да слушаме (а за бонус, и да гледаме)  Радослав Славчев – Riverman. Радослав или момчето от реката е сред най-уважаваните бас китаристи из нашите географски ширини. Теченията на живота го отнасят до (не)случайната му среща с музиката още когато е бил палаво хлапе, което цели хората с домати от терасата си. Преминава през различни форми на изкуството, една от които е народните танци. Покрай тях за първи път се запознава с инструменти като тъпан, кавал, акордеон и гайда. Този етап от живота му повлиява и на специалното отношение, което музикантът и композитор е развил към българския фолклор. Изборът между музика и танци не е бил лесен за него, но в крайна сметка намира начин да изразява мислите и мечтите си чрез бас китарата.

Най-важното за един съвременен музикант, според Радослав, е посланието което изпраща до публиката. Той следва философията на един от идолите си – Victor Wooten, който казва, че „никой не го интересува на какъв инструмент свириш, важното е да имаш какво да кажеш“.

Достъпът до музика във времената, когато Riverman се е развивал като инструменталист, е бил изключително Прочетете повече »

Започна новият сезон на Гласът на България!

Няма коментари

На 18 февруари стартира петият сезон на „Гласът на България“ по bTV!

След много вълнуващ първи епизод сякаш нямахме търпение да видим втория, за да можем да се насладим на нашите таланти, без които предаването определено нямаше да е толкова разнообразно, емоционално и огнено.

Желанието на Иван Лечев и Поли Генова да се появи участник, който „да ги удари по главите“, също се сбъдна тази неделя, когато на сцената нежната и крехка участничка Вики реши „да се позабавлява“, изпълнявайки новия хит на Тейлър Суифт „Look what you made me do“ в хеви метъл вариант. Интерпретацията й беше посрещната с шок от Камелия и Графа, а Поли през цялото време се криеше в стола си и коментираше, че Вики е способна да озвучава филми на ужасите. Единствено Иван Лечев се оказа безстрашен и Прочетете повече »

Funky Miracle_Site

Твоите хора Funky Miracle в новия епизод на „Чуй Гласа На…“

Няма коментари

Истински пример за талантливи, млади хора избрали музиката за своя професия. Така най-точно можем да опишем Великолепната Седморка, носеща името Funky Miracle. За по-малко от 6 години момчетата от бандата успяха да издадат отличен дебютен албум – “Fly”, да срещнат вярна публика на десетките си емоционални концерти из цялата страна, да излязат отвъд пределите на България, свирейки на международни фестивали в Литва и Холандия. И може би най-важното – да запазят своя устрем и желание да развиват своите качества.

Именно, защото музиката за артистите във фънк/фюшън/джаз групата е призвание, сърдечен начин на себезизразяване  и осъзнат избор, Voice Academy и неговото предаване “Чуй Гласа На…” ти представя трима от тези чудни симпатяги. В новия епизод на шоуто Пламен Денчев – клавишни и вокали, Влади Мичев – тромбон/keyboards/тромпет и Евден Димитров – Ечи – бас разказват за своето детство, първите си крачки в безкрайния свят на музикалното изкуство и как всеки един от тях е започнал като тийнейджър да свири на своя инструмент. Трупайки знания и умения в областта на музикалната теория и практика, и изпълнението на живо.

А такова, разбира се, ще има във втората част от срещата ни с фънк формацията. При това в компанията на обещаващия артист-изпълнител на Voice Academy – Габриела Байкушева – Briella.

Но сега забрави за всичко останало и се запознай с Твоите Хора – Funky Miracle!