+359 878 57 39 01

Блог

Чуй Гласа На… Васил Вутев (feat. Матей Бешенджиев) еп.11

Няма коментари

Запознай се с Васил Вутев. През неговите очи той е просто един обикновен човек, гражданин на планетата Земя, който също се занимава с музика. През нашия поглед нещата седят малко по-необикновено и заради това решихме да ти го представим в „Чуй гласа на…“, така оставяме преценката на теб.

Барабанистът проявява любовта и любопитството си към космическия свят на музиката още от 4 годишна възраст. Има-няма 7 години по-късно Васето става възпитаник на Музикалното училище в София. Това, което си спомня ясно са годините около 5-ти и 6-ти клас, когато Стоян Янкулов е бил завършващ музикант и заедно са изнасяли училищни продукции.

„Помня, че той правеше изключителни сола тогава. Бях мотивиран да достигна неговото ниво.“

Всъщност е научил много повече за музиката извън училище. Израстнал е главно с рок звученето, а интереса си към джаза развива в края на 90те години. Последва обучението му в Холандия, където във времето среща много интересни и уникални по себе си музиканти от цял свят. Всеки от тях внесъл от собствената си култура в музиката. Академията и Холандия заемат голям период от живота на Васил Вутев. Първата му група се е състояла от китара в ръцете на Пепи Славов и барабани. Репетирали в мазето на музиканта и в този момент били доста повлияни от рока, който слушали ежедневно.

„Дори пазя касетката със записите някъде вкъщи“.

Най-важното според него е да намериш своя подпис и стил в музиката – „Никой не иска да слуша копие на Дейв Уекъл или който и да е друг добър барабанист“. Друго нещо, което не трябва да се пропуска в тази професия е да си сериозен и отговорен с нея. Да бъдеш на време, да бъдеш подготвен. Няма друг начин, ако искаш да се развиваш като музикант и да работиш със сериозни хора, правейки това, което обичаш. Васето споделя, че „всъщност музиката е 40% забавление и 60% сериозна работа и репетиции“.

Има си нова любов – MPC машината му. Във видеото можеш да разбереш какво споделя за работата си с нея и по какъв начин това го обогатява музикално.

„Свиря на нея като барабанист, мисля че е доста интересно и за мен, и за звука, особено на групата ни DAYO“.

Съвсем скоро Уил Смит откри космическото звучене на българската банда и използва няколко техни парчета във влога си.

Запознахме Васето с нашия малък-голям талант Матей. Двамата си поговориха за музиката и сценичните участия, а Матей без да се замисли го покани да свири на следващия им концерт във Voice Academy.Спираме до тук, за да не ти разкажем цялото интервю, но те съветваме да не пропускаш този епизод на „Чуй гласа на…“

Оставете коментар: