+359 878 57 39 01

Блог

IMG-2460

Смел, борбен и изумителен професионалист – Христина Живкова

Няма коментари

Когато научиш, че Хриси е едва на 22 години имаш две опции. Или дълбоко да се усъмниш, или да се възхитиш на таланта и организираността, с която действа водещият преподавател по пеене във Voice Academy. Личност, въплътяваща в себе си идеята на музикалното училище – да се развиваш всеки ден, научавайки минимум още едно ново практическо знание за своя глас, за себе си като артист и творец, и за това как да бъдеш още по-добър в това, което правиш. Любопитството към света и осъзнаването колко е важно мястото ти в него – с тези житейски уроци те хваща още от вратата усмихнатата и енергична Христина Живкова.

хриси

 

Чиято история най-точно можем да опишем с цитат от Илон Мъск: “Успешният човек е този, който последен се отказва!”. Въпреки всички трудности в живота й и несигурността за бъдещето си, Хриси още от дете смело се хвърля в приключението наречено музика. Камелия Данкова – тогава ръководител на вокалната група “Индиго” забелязва нейния, когато тя е едва на 6 годинки. Нещо повече, Камелия остава смаяна от отдадения характер и готовността на своя ученик. “Тя беше като пчеличка – трудолюбива, както в залата, така и в къщи. Постоянно търсеше отговорите на въпроси, които живо я интересуваха. Питанки, свързани с изкуството на това да си артист-изпълнител.”

За онзи период Хриси си спомня: “В началото, когато ходих на уроци преминах през много трудности, с които ми се налагаше да се справям по един или друг начин. Понякога те бяха от житейски характер, друг път се отнасяха до личното ми представяне и самочувствие. Безкрайно много обичам майка си и съм й много благодарна. Осъзнавам, че в желанието си да ме предпази й е било много трудно тогава един ден да дойде при мен и да ми съобщи: “Май ще трябва да поспрем!”. Аз я погледнах с най-милия си поглед и обясних: “ Да ме спреш от пеенето и уроците по солфеж е сякаш да вземеш едно птиченце и да му откъснеш крилото.” От този момент нататък, никога повече не имало съмнение с какво искам да се занимавам и имах безапелационната й подкрепа за всичко, дори когато нещата бяха наистина много трудни.“

Амбицията на Христина да расте не остава скрита и за нейния преподавател и ментор Петя Данкова. Благодарение на нея Хриси заобичва с цялото си сърце музиката като изкуство, което да изразява нейния многопластов и красив свят. До такава степен, че дори й липсва съзнателен спомен кога взима ясното решение да превърне страстта си в професия. Именно любовта към музиката и вечното послание на Петя: “преди всичко вярвай повече в себе си!” чертаят житейския път на Хриси и до ден днешен. Като продължение на професионалния си път, Хриси печели стипендия и става част от първия випуск на “Master Class” – професионалната програма на Voice Academy.

Там научава за себе си колко комплексни знания и умения са необходими на всеки артист-изпълнител, за да бъде успешен. Започвайки от музикалната теория и практика, където напълно се доверява на гуруто Снежана Бахчеванова, преминавайки през часове работа с Петя по вокалните си възможности, и дооформяйки сценичното си присъствие с танци и актьорско майсторство. И така ден след ден, и година след година, тя достига до редица лични постижения като вокалист, който още с появата си заковава вниманието на публиката. Вълнуващият тембър и топлото й излъчване доставят искрена наслада на всеки докоснал се до музикалния талант на Хриси.

IMG-2462

Благодарение на него и на своите завидни дисциплина и последователност, още като тийнейджър получава изненадващо предложение. То идва от пътеводната й звезда и най-голямо вдъхновение в кариерата. Петя Данкова й предлага да бъде преподавател по пеене в любимото й музикално училище. Хриси приема с широка усмивка. Причината: “Вярвам в концепцията, че ако можеш да предадеш със свои думи едно знание, то ти познаваш в детайли професията и нейните особености. Така, че реших да опитам!”.

И какво щастие изпитват нейните ученици от този факт. За кратко време Хриси става абсолютен фаворит на вокалните таланти. Тя говори на техния език, чувства отлично това, което ги вълнува в момента, с радост поема отговорността от собствените си решения и с още по-голям ентусиазъм посреща успехите на своите възпитаници. Най-важното, на което иска да ги научи се корени във философията на Voice Academy. Училището има за цел да предложи комплексно образование, абсолютно задължително за съвременния успешен артист-изпълнител. Уроците при Хриси, а и при всички преподаватели по пеене, дават практическа насока как реално да сбъднеш мечтата си. Не просто със свежи story-та в instagram, а с умения, навици и отношение, които те превръщат в устойчива и смислена личност.

IMG-2461

Защото както и Хриси споделя, независимо дали успешният артист го осъзнава, той или тя изпълняват сложна и многопластова мисия: ролята да възпитават своите фенове. Особено във време, когато тийнейджърите трудно се вслушват в съветите на своите родители или учители, техните любимци притежават силата и потенциала да им помогнат да намерят себе си.
Най-същественият от тях за 22 годишната Христина е качеството да мислиш по свой начин, изграждайки свое лично обаяние и открояващ се стил. Тъй като музиката е универсален език, чрез който най-честно можеш да изразиш своята същност. И тук идва смайващо вярното прозрение на Хриси: “Когато се качиш на сцената има съществена разлика в нагласата, с която го правиш. В единия случай си с мисълта, че се показваш пред хората, а в другия – излизаш пред публиката, за да комуникираш с тях. И то по най-красивия възможен начин, с музика!”.

А колкото артистите са по-богати на музикални знания и умения, и колкото по-добре владеят своя инструмент – гласа, толкова по-ясно и отличително посланията им ще достигат до тяхната публика. Така Христина Живкова успява да изгражда смели, борбени и вдъхновяващи личности, отдадени безусловно на своите мечти, вярващи, че всичко е възможно. Изпълнени с надежда и планове за бъдещето. Точно като нея!

Оставете коментар: