Албумът “ГЕНЕТИКА” – нова авторска музика за деца и тийнейджъри, създадена от Voice Academy

Осъществихме още една дългоочаквана мечта – издадохме първия си албум със съвременна авторска музика за деца и тийнейджъри, създаден с участието на ученици на Voice Academy, техни преподаватели и професионални музиканти. 

Всеки слушател може да открие по нещо за себе си в този стилово разнообразен проект, в който може да чуете фънк, соул, джаз и поп.

Благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, с много труд и смели мечти албумът “ГЕНЕТИКА” вече е на бял свят. Можете да го слушате във всички стрийминг платформи и освен това в YouTube каналът ни ще откриете записи от незабравимото изпълнение на 9-те авторски парчета на живо с едни от най-добрите музиканти в България!

На 5 ноември 2023г станахме свидетели на изключително шоу от участниците в албума “ГЕНЕТИКА” – Ана Чалъкян, Ема Дрешкова, Петра Такева, Мира Русева, Боряна Попова, Алис Петрова, Василена Станева, Ася Ганкова и Яна Врабевска, подкрепени от талантливите музиканти – Александър Васев – клавишни, Васил Вутев – барабани, Емилио Мархолев – бас, Владислав Мичев – тромбон и синтове, Ана Сотирова – китара и Стефани Димитрова – бек вокал. Освен това на сцената излязоха невероятните деца от Dance Station и прекрасната ANABEL, която изпълни част от новата си авторска музика.

Надяваме се, че „Генетика“ ще даде поле за мечти и перспектива на други деца, които биха искали да се потопят в магията на звуците и мечтаят да създават собствена авторска музика. 

Петя Данкова, Александър Васев, Светослав Сотиров, Димитър Ганчев, както и други познати на българската сцена музиканти и творци помагат на подрастващите не само да се усъвършенстват вокално, но да участват в процеса по създаване, издаване и промотиране на авторско съдържание, което в днешно време е предизвикателство за младите изпълнители.

Целта на „Генетика“ е да демонстрира на настоящи и бъдещи ученици и родители, че в музиката има смисъл и бъдеще,  да мотивира подрастващите да се отдадат на създаването на авторска музика, като демонстрира, че това е възможно и резултатът може да е на професионално ниво.