Voice Academy обявява втора дата за нов прием за кандидатстване в професионалната програма Singer-Songwriter

Имаме новина!

Поради големия интерес към нашата професионална програма Singer-Songwriter през месец юли, обявяваме втора дата за кандидатсване. Ние от Voice Academy искаме да изберем най-мотивираните и талантливи от вас, които са готови да изберат музиката за свой професионален път.

Само сега, до 30 септември даваме възможност на всички вас, които искат да се преборят за 3 стипендии за пълно 4-годишно обучение в програмата! Кандидатствайте във форамата на нашия сайт! ❤️

Singer – Songwriter е единствената професионална музикална програма в България, която подготвя изцяло завършени артист-изпълнители, които искат да превърнат музиката в своя професия и да умеят да създават и изпълняват авторска музика.

Първото частно музикално училище в България с професионална програма за млади таланти стартира приема за учебната 2022 / 2023 година за своята утвърдена и иновативна авторска програма Singer-Songwriter за ученици завършили 7-ми или 8-ми клас. Всеки, който вярва, че има музикален талант и иска да се развива като професионален и комплексен изпълнител, може да кандидатства за четиригодишното обучение във Voice AcademyТрима от избраните кандидати ще спечелят пълна стипендия и ще се обучават в Академията безплатно за целия курс на програмата. Voice Academy обявява подготвителна година и дава възможност за консултации със специалистите на училището и изготвяне на специална програма на всеки, който има желание да се подготви за успешно кандидатсване през месец юли. Обучението ще се провежда успоредно с основното средно образование избрано от кандидатите в извънкласно време.

Основаното през 2009 г. частно музикално училище подготвя професионални артисти вече 12 години. Първата версия на програмата (Master Class) стартира през 2014 г. и част от дипломиралите се в програмата ученици успешно продължават музикалното си образование във висши училища в САЩ и Европа. “Вярваме, че в България има много млади музикални таланти, които с подходяща подготовка и менторство от професионални преподаватели и музиканти могат да се превърнат в завършени артист-изпълнители от световно ниво.” казва Петя Данкова, директор и съосновател на Voice Academy.

Предметите, които изучават учениците в професионалната Singer-Songwriter програма са адаптирани от учебните планове и съдържанието на някои от най-известните музикални училища в светакато Berklee College of Music. “Уникалното на програмата ни е, че при нас учениците могат да започнат изучаването на основните музикални предмети още в ранните тийнейджърски години и да се запознаят с различните професии в музикалния бизнес още преди да е дошло време да се запишат в университет.”, допълва още Петя Данкова, която има 20-годишен опит в подготвянето на професионални певци и артисти.

Освен пеене, музикален инструмент и музикална теория и практика, учениците от четиригодишната програма Singer-Songwriter се подготвят и по предмети като текстопис, сценично поведение, танц, музикално продуциране и музикален бизнес. Много от завършилите програмата, които след това отиват да учат във висши музикални училища, споделят, че програма Singer-Songwriter се припокрива като предмети и съдържание с това, което се учи в първите две години на университета, който са избрали и подготовката дава самочувствие и възможност за пълноценно надграждане на знанията и уменията.

“Подготвяме тийнейджърите, които искат да се занимават с музика професионално, както за кандидатстване в чужбина, така и за родната музикална сцена” казва Петя Данкова. През годините ученици на училището са се представяли успешно в голяма част от познатите телевизионни музикални формати, а някои от тях имат вече успешна музикална кариера като комлексни артист-изпълнители създаващи собствена музика.

Амбицията на Voice Academy е да запълни съществуващата липса в съвременното музикално образование у нас, свързана с популярната музика. “Ние не сме алтернатива на средното образование в България, но се наричаме частно музикално училище, защото работим по собствена програма. Създаваме и издаваме авторски учебници и преподавателите ни са професионални вокални, теоритични и инструментални педагози и действащи артисти”, обяснява Петя Данкова каква е концепцията и образователния подход в Академията. Самата тя, както и почти целия екип, е преминала през познатия път на класическата музикална школа у нас. Познава достатъчно добре традиционните музикални училища в България, знае какво им липсва, за да датат на модерните момчета и момичета нужната подготовка за голямата сцена и музикалния бизнес. Именно заради товарешава да променя и осъвременява начина, по който се преподава музика.

“Ние вярваме, че всеки може да успее, стига да го иска и да вложи всичките си усилия в товакоето обича.” категорични са преподавателите от екипа на Voice Academy. За това, музикалното училище ще предложи и три пълни стипендии на най-талантливите и мотивирани тийнейджъри, които кандидатстват тази година за професионалната Singer-Songwriter програма. Приемът е отворен до 30 септември 2022 г. За първия етап от кандидатстванетоучениците в 7-ми или 8-ми клас трябва да попълнят формуляр и да изпратят аудио или видео записи със свои изпълнения. Тези, които покажат необходимите музикални заложби ще бъдат поканени за втория етап от кастинга с изпълнения на живо, слухова проверка и тест по Музикална теория и практика, който покрива материала от иновативната система на Снежана Бахчеванова по Музикална теория и практика – част 1 . Учебната година за новия випуск ученици във Voice Academy ще започне на 1 октомври 2023 г.

Подробности за приема, условията и изучаваните предмети в професионалната програма Singer-Songwriter, може да намерите в секцията Singer-Songwriter.

https://www.instagram.com/p/CR5kkBbDDP2/