Борис Будинов

Преподавател ритмика

На крехката три годишна възраст, Борис се запознава с пианото, посещавайки уроци при Цвета Кунчева. В последствие успешно става неин ученик в НМУ „Любомир Пипков“.
Когато е на 9 годишна възраст, като всяко палаво дете, силно впечатление започват да му правят многобройните ударни инструменти. Така, само година по-късно, става част от класа на Мария Палиева, а по-късно и в този на Радосвет Кукудов, където се запознава и изучава
голяма част от познатите ни ударни инструменти. Следва и завършва бакалавър с ударни инструменти в НМА „проф. Панчо Владигеров“, като прекарва и 1 година в Нидерландия в “Prince Claus Conservatorie” в Грьонинген с Татяна Колева, Михали Косаш И Юке Хукстра.
Още като ученик, част от Младежка Филхармония София и Младежка Филхармония „Пионер“, навлиза в се запознава с магията на симфоничния оркестър и го обиква, което очертава и пътят му на професионален музикант. Следват чести участия като част от съставите на Симфоничния Оркестър на БНР, Софийската Филхармония, Националната Опера и Балет, Национален Музикален Театър „Стефан Македонски“ и други.
В началото на 2017г. след успешно прослушване, става член на The European Union Youth Orchestra (EUYO), с които в следващите 3 години взима участие в концертни турнета из Европа, Азия и Арабските страни, в едни от най-престижните фестивали и зали. Използвайки натрупания опит, нови знания и приятелства с младите си колеги от Европа, тръпката към симфоничното изкуство се затвърждава и така, през 2018 година, печели място в едногодишната менторска програма на Budapest Festival Orchestra на световноизвестния диригент Иван Фишър. След края на програмата, продължава да свири и гастролира ежегодно с оркестъра в Европа и САЩ, а през 2022 година, оркестърът е награден с престижната награда на „The Gramophone” – “Orchestra of the Year”. През 2019г става част от перкусионен ансамбъл The Youth Percussion Pool (Нидерлания), а в България, от 2020г. Борис е помощник – водач, тимпанист в Симфоничния Оркестър на БНР. В дейността му имат място и многобройни участия в записи на музика за късометражни и пълнометражни филми, сериали и игри. В забързаният ритъм на живота, има желание да сподели наученото с всеки, който има желание да посвети живота си на музиката.