Деан Запрянов

Преподавател музикална теория и практика, пиано, хармония и мелодия

Деан Запрянов започва да изучава музика от 6 годишен в пловдивското музикално училище с пиано. Носител е на първи награди от конкурси: „Светослав Обретенов – гр. Провадия и „Надежди, таланти, майстори“ – гр. Албена Участва в международни концерти в Германия и Италия с пловдивският хор на момчетата. Средното си образование завършва с пиано и класическа музика.

От 16 годишен изучава поп и джаз музика и завършва висшето си образование в НМА „проф. Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пиано. Обучавал се е при водещи преподаватели от България и чужбина, сред които са: (от областта на класическа музика), проф. Виктор Чучков, проф. Атанас Куртев, проф. Милена Моллова, проф. Тамара Поддубная. От областта на джаз и поп музиката: д-р. Мирослав Турийски, Антони Дончев, Иво Кантарджиев.

Деан изучава теоретични науки в музиката, като: хармония, полифония, история на музиката, музикален анализ и композиция при водещи преподаватели, като д-р. Светослав Карагенов и д-р. Илия Граматиков, Здравко Петров. Интересите му в музиката варират в различни стилове и професионалният поглед към тях седи на първо място в процеса на работа. Паралелно с работата си с учениците във Voice Academy, Деан е корепетитор в поп и джаз класове по пеене, композира и импровизира музика и се изявява солово, като пианист.