Деница Караславова

Преподавател пеене

Деница избира пътя към музиката още ранна детска възраст, като още на 7 годишна възраст става част  от хор ”Детска Китка”. Само на 15 години, получава сериозно професионално признание, като участник във форма̀та “Гласът на България”. С всяко излизане на голямата сцена, Деница все повече осъзнава, че нейният път е завинаги свързан с музиката и изпълнителското изкуство. 

След форма̀та тя продължава да повишава квалификацията си като вокалист, записвайки майсторски клас по поп и джаз пеене при Милчо Левиев и Вики Алмазиду. 

Професионалната кариера на Деница се развива, като подписва и с музикалната компания “Monte Мusic”, с която реализира няколко песни от които: “Може да ми се обадиш”, “Сълзи от олово”, “Mon Ami” и “Queen Of The Drama”.

С една от последните си издадени песни Деница взима участие в престижния международен фестивал –  “Новая Волна”, в Русия през 2021 г. Като единствен представител на българската общност заема достойното второ място.

Софийската опера и балет отправят покана към нея да стане част от световно известния мюзикъл “Клетниците” (Les Miserables), чиито състав се избира от жури в Англия. Следва участие и в култовия мюзикъл за малки и големи “Шрек”. 

Деница продължава професионалното си музикално-педагогическо образование в НМА “Проф.  Панчо Владигеров” със специалност “Поп и джаз пеене”. Да е преподавател е нейна най-голяма мечта. Тя вярва, че за да си добър педагог трябва да съчетаваш добрата теоретична подготовка, практиката и познания по психология. Успоредно с професионалните си ангажименти Деница учи 4 години психология и психосоматика. 

Тя е убедена, че развитието на бъдещото поколение музикални творци е на първо място отговорност и професионализъм.

“Не съм видяла всичко, но тази част от света, която ми се разкри досега не бих заменила за нищо на света”.