Христина Живкова

Водещ преподавател – вокално майсторство

Снимка на Христина Живкова, Водещ преподавател – вокално майсторство

Хриси е нашият водещ преподавател по пеене. И е (само) на 25 години. 17 от тях е прекарала неотлъчно първо до Камелия Данкова, а после и до Петя Данкова и Снежана Бахчеванова. Или иначе казано тя е във Voice Academy отпреди да има Voice Academy, затова и главната ѝ роля на вокален педагог в академията днес е съвсем естествена и заслужена.

Завършила е първия випуск на професионалната програма на Voice Academy, като междувременно печели множество национални конкурси и фестивали, както и участия в телевизионни предавания, концерти и музикални спектакли. През 2013 е финалист в българското издание на „X Factor“ заедно с групата „Lollipop“. На следващата година става личен асистент-преподавател на Петя Данкова, печели нейното доверие като вокален педагог и се присъединява към преподавателския екип на Voice Academy. Oткрива, че именно това е нейната голяма страст и лична кауза – да променя представите за музикално образование и педагогика. Работи както с най-малките ученици в академията (които я обожават), така и с бъдещите професионални артист-изпълнители от програмата Singer-Songwriter.

Динамичното ежедневие, изпълнено с музика, любов и споделяне с останалата част от учителите и учениците е това, което ѝ носи най-голямо удовлетворение от постигнатото и я мотивира за нови предизвикателства и цели.