Инна Диловска

Преподавател музикална теория и практика, хармония и мелодия, пиано

Снимка на Ина Диловска, преподавател по Преподавател музикална теория и практика, хармония и мелодия, пиано

Инна е само на 28 години, като 20 от тях е посветила да развива музикалния си талант, за да се превърне в истински професионалист, който днес гордо и заслужено да бъде и пианист, и диригент, и музикален педагог.

Още като ученичка в плевенското Национално училище по изкуства, участва в редица майсторски класове при изтъкнати педагози, сред които проф. Ростислав Йовчев, проф. Атанас Куртев, Мария Принц. През 2008 година като пианист печели трета награди от националния конкурс „Светослав Обретенов“, а през 2010 г. е отличена и със специалната награда за композиция на проф. Мариана Булева от Общоучилищен конкурс „50 години НУИ „Панайот Пипков“.

Висшето си музикално образование завършва в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „Оперно-симфонично дирижиране“. През 2017 г. Инна Диловска дебютира със самостоятелна концертна програма с оркестъра на Плевенска филхармония, а през януари 2018 се изявява като диригент в концерт на съвременната образователна програма „Фортисимо“ и Софийска филхармония. Успешният старт на диригентската ѝ кариера ѝ носи награда „Музикант на годината“ в категория „Дебют“ на Годишните музикални награди на Българското национално радио през 2018 година.

Междувременно завършва и втора магистърска специалност „Педагогика на обучението по музика“, където изучава както традиционни, така и иновативни системи за музикално образование, които прилага в ежедневната си работа вече трета година като част от екипа на Voice Academy.

Паралелно с работата си с учениците във Voice Academy, Инна е редовен докторант по дирижиране в НМА, развива активна концертна дейност, изявява се като пианист-корепетитор и хормайстор в хора на софийските учителки.