Катрин Терзич

Преподавател музикална теория и практика, пиано

Катрин открива своя интерес към музиката едва на 3-годишна възраст, когато започва да се занимава с пеене в детска вокална група. Любопитството ѝ към пианото се засилва с всеки урок, в който присъства клавирен акомпанимент. Именно тогава започват активните ѝ занимания по пиано. Получава начален етап на обучението по пиано при Даниела Кюркчиева в Национално училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” – гр. Русе, а няколко години по-късно се прехвърля в класа на Евгени Желязков. Избира да продължи музикалното си образование в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. д-р Борислава Танева.
Завършва успешно майсторски класове при изявени професори и концертиращи изпълнители, сред които – проф. Боян Воденичаров, Жан-Бернар Помие, Георг Фридрих Шенк, Мария Принц и Евгени Божанов. Благодарение на работата с всеотдайните ѝ преподаватели, Катрин получава възможност за участие в концертни изяви в София и Виена, както и като солист на Русенска филхармония. Носител е на отличия и награди от национални и международни конкурси в България, Англия, Германия и Румъния.
През 2017 г. е отличена с грамота за високи постижения в областта на изкуството от фондация “Русе – град на свободния дух”.
Катрин успешно развива и своя педагогически потенциал. Преподаването във Voice Academy е важен етап от нейното професионално израстване, чрез което открива нови възможности за успех, положителни емоции и удовлетворение през призмата на децата, избрали да се посветят на изкуството.