Кристиан Кръстев

Преподавател музикална теория и практика, пиано и хармония

Кристиан Кръстев започва музикалното си пътешествие от 4 годишен. Роден в семейство на музиканти, е потопен в класиката, джаза и техните разновидности.
Стартира обучението си с пиано в НМУ „Любомир Пипков“и първата награда получава едва на 6-годишна възраст.
Не след дълго време изявите му продължават в Кипър, където не спира да се развива и печели престижната втора награда на международния конкурс Steinway. Но приключението му продължава след като се връща в България. Отново става възпитаник на НМУ и намира голямата си страст – саксофона. Открива, че джазът е неговото призвание, като започва уроци при човек от първо поколение джаз музиканти в България – Емануил Манолов – Бадема. Първо стъпало в кариерата му се превръща биг бенда към музикалното училище с ръководител Тодор Бакърджиев, с който печели първа награда на международен конкурс в САЩ плюс индивидуално отличие за солист на конкурса. В същата година участва и в майсторски клас на Christian Scott и Craig Bailey.

В момента Крис е студент в НМА „Панчо Владигеров“ и участва в редица проекти и групи, най-известната, от които – Brass Squad.
Взима активно участие и в биг бенда към НМА с ръководител Михаил Йосифов. Излиза на една сцена с изпълнители и групи като Mila Robert, Brazz Vilidj и д.р.

Намирането на хора със себеподобно мислене е ключов фактор в развитието на всеки музикант. Освен това умението на един човек да е упорит, откровен и отворен за критики са нужни характеристики според Кристиан за постоянен прогрес. За него това да предаваш знанията, които вече си усвоил е много ценен фактор за бъдещето на музиката. Да черпиш и обменяш опит и идеи с прекрасни колеги е най-важната част, която във Voice Academy определено е факт.