Надежда Стоилова

Преподавател музикална теория и практика, пиано, хармония

Надежда Стоилова знае, че музиката ще бъде огромна част от живота й още от съвсем малка, когато за първи път чува баба си да пее. В детските си години е била част от ДЮФА „Изворче“, с който за пръв път е имала досег със сцената. Професионалният й път започва, когато я приемат в НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел със специалност народно пеене. Точно там се заражда и желанието й не само да се изявява на сцената, но и да преподава. Три години по-късно, Надежда решава да се прибере у дома и завършва средното си образование в Националното музикално училище “Любомир Пипков“ в гр. София. Там тя има досег с много други аспекти от музиката извън фолклора и любовта й към нея се засилва още повече.

Следващата стъпка в развитието й като музикант е НАционалната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров“, където открива възможността най-накрая да се изгради не само като артист, но и като преподавател. Тя се записва в Теоретико-композиторски и диригентски факултет, специалност „Музикознание“, където получва знанията, които са й нужни, за да постигне мечтите си.

Надя, разбира се, не изоставя народното пеене. Успоредно с работата си във Voice Academy, тя е част и от женския народен хор Български гласове – „Ангелите“, с който обикаля света и показва красотата и неповторимостта на българския фолклор.

„Мечтите се сбъдват. Благодарение на Voice Academy мога да предам любовта си към музиката и необятния, неповторим, прекрасен свят, който е тя. При това не само от сцената, но и като преподавател на следващото поколение музиканти. Надявам се като мен и те да успеят да се докоснат до Магията, наречена Музика.”