Наталия Тасева

Преподавател музикална теория и практика и пиано

Наталия започва да се занимава професионално с музика на 4 годишна възраст в София. Завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност пиано, след което продължава висшето си образование в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”. До този момент тя работи с пианисти и педагози като проф. Иван Дреников, проф. Павлина Доковска, проф. Стела Димитрова-Майсторова, проф. Милена Моллова и др.

След дипломирането си, Наталия печели първо място и пълна стипендия на кандидатстудентският конкурс в Baylor University в САЩ, където завършва магистърската си степен по изпълнителско изкуство, специалност пиано.
През годините на своето образование, Наталия се занимава активно с концертна дейност, като става стипендиант на Виенският Музикален Семинар – Австрия, Международният Пекински Музикален Фестивал – Китай. Печели наградата на министерството на културата за творчески постижения, както и множество награди от конкурси по пиано и солфеж. Тя свири в концертните зали в Европа, Азия, САЩ и Бразилия.

Паралелно с активните си сценични изяви, Наталия изучава изкуството да бъдеш педагог. Тя работи като асистент по пиано в Baylor University – САЩ в период на 5 години и там преоткрива своята страст към преподаването. По този въпрос тя казва:
“Едва когато започнах да се занимавам с преподаване, открих истинската наслада от музицирането. Всеки ученик е като скулптура, която може да стане шедьовър. Изкуството на педагогиката разкрива пред нас необятни възможности за преоткриване на таланта, вдъхновението и въображението. Сцената ми даде енергия и страст и аз искам да посветя живота си на това да предам опита си и емоцията от музиката на своите ученици.”