Невен Петрова

Музикален педагог Malcho Voice

Невен Петрова Музикален педагог Malcho Voice

Невен Петрова разказва, че още на 5 години вече е имала съвсем осъзнато желание да се занимавам с музика. „Бях като залепена за радиото и грамофонните плочи. Изявата ме привличаше и увличаше много. Един от най-ярките ми детски спомени, и то на съвсем ранна възраст, е моят баща свири на китара и пее песни на майка ми и тя, смеейки се, му приглася. И на двамата очите им светят, пълни с обич един към друг и с радост от живота. Това продължава и до ден днешен, макар те да не са професионални музиканти.“

Един ден,  докато си седи у дома, изпява „Guadeamus” с ноти пред родителите си и така започва всичко. Първата ѝ любов е пианото, а скоро след това започва и да пее във вокална група. През 1989 г. след прослушване влиза в „Смесен Хор” с диригент и вокален педагог Бонка Големанова в Ботевград, с които участва в множество конкурси и фестивали. Истински „сериозното“ ѝ пеене започва на 17 с вокален педагог оперетната прима на Музикален театър София Донка Шишманова. Занимава се едновременно с класическо пеене, свири на пиано и е част от рок група, с която свири по софийските клубове.

С приемането в Музикалната Академия, Невен открива джаз музиката. Между 2001-2005 година се занимава с тонрежисура и изнася концерти в цяла България с някои от най-известните ни музиканти като Георги Христов, Венцислав Благоев, Димитър Карамфилов, Александър Куманов, Влади Карпаров, дует Шик, Братя Аргирови, Росица Кирилова и др.

След това заминава за Южна Корея, където се запознава с китариста Мирослав Найденов, който също е част от екипа на Voice Academy.

От 2010 г. преподаването на пеене е неделима част от музикалния път на Невен Петрова. Посещава много образователни курсове и семинари за преподаване на пеене, предимно в чужбина. „С годините осъзнах, че тази професия ми носи изключително удовлетворение, зареждаме с енергия и ме прави щастлива. Улових се колко много давам от себе си и то с огромно желание. Работата с всички  ученици е сладост, а с най- малките е неповторимо усещане за живот в най-чистата му и лъчезарна форма.“