Незиха Ибишева

Преподавател музикална теория и практика

Снимка на Незиха Ибишева, Преподавател музикална теория и практика, пиано

Тя има интересно име, абсолютен музикален слух и от малка е влюбена в солфежа и цигулката. През 1999 г. е приета в музикалното училище в Русе – НУИ “ Проф. Веселин Стоянов “, а през 2007 г. става възпитаник на НМУ “Любомир Пипков“- София, където завършва средното си образование със специалност цигулка. През 2015 г. завършва Национална Музикална Академия” Проф. Панчо Владигеров” в класа по цигулка на проф. Евгения-Мария Попова.

От тогава не спира да се развива и като изпълнител, и като композитор, и като преподавател. Участвала е в майсторски класове по цигулка на проф. Юри Жислин , проф. Мичо Димитров, проф. Минчо Минчев, проф. Кеворк Мардиросян, както и в майсторски клас по камерна музика на проф. Вегард Нилсен. Работила е като оркестрант-цигулар към Академичен Симфоничен Оркестър АСО в София, Камерен оркестър “Орфей”, Софийска филхармония и др.

В последните години освен преподаването на музикална теория и практика във Voice Academy, Незиха Ибишева развива и авторски проект – дуо с пианиста Марио Йоцов, с който има множество участия в различни зали и клубове в София.