Симона Андонова

Преподавател танци

Симона Андонова, Преподавател танци

Симона е едно от слънчевите момичета, които са сред първите завършили професионалната Master Class програма на Voice Academy. Има прекрасен, нежен глас и изключителен музикален вкус. Още в детската градина посещава танцови групи и школи, а след това продължава образованието си в 144 СОУ „Народни будители“ с разширено изучаване на народни танци и хореография. Занимавала се е с народни и ориенталски танци, класически и модерен балет. Винаги е готова да експериментира и да се въвлича в други стилове, съчетавайки ги умело с тези, които вече познава. Нейната страст към танците не остава незабелязана от хореографа и преподавателя Таня Стоянова, която я подкрепя и оформя в израстването й като професионален танцьор и хореограф. Като такъв Симона работи от 3 години и определя създаването на една хореография като висша наслада за всички сетива. Участвала е в редица спектакли, музикални видеоклипове и филми.

Животът ѝ е свързан с Voice Academy от първия ден, в който училището отваря врати през 2009 г. Тогава Симона е на 18 и започва да се занимава с почти всичко в Академията. „Ако някой ме попита какво работя, аз не мога да дам конкретен отговор, защото на практика във Voice Academy живея, обучавам се, работя, и правя много неща, които не мога да свържа в едно.“ спомня си Симона за началото.

Днес вече е поела по свой път на професионално израстване и се занимава с множество проекти, но сме щастливи, че именно тя е човекът, който въвлича в магията на танца бъдещите артисти-изпълнители от програмата Singer-Songwriter.