Симона Симеонова

Преподавател пеене

Симона за първи път се докосва до музиката още в деня, в който се ражда. Силната любов към музикалното изкуство от страна на баща й оказва значително влияние върху нея.
Още едно поколение в семейството на Симона силно и сигурно предизвиква жаждата ѝ за музика – дядо ѝ свири на акордеон и я учи на български народни песни, когато Мони е още на 2-годишна възраст. В детската градина нейният талант е забелязан от учителката ѝ по „Музика“ и така първите ѝ изяви в концертни зали, различни детски градини и училища започват.
 
В началното училище Мони е записана в музикална паралелка. Тогава нейната сценична певческа дейност продължава да се развива, а същевременно тя започва да посещава и уроци по пиано. Успоредно с всичко това, Симона проявява афинитет към джаз, рок, фънк, поп и соул музиката. Без страх да експериментира вокално, тя започва, измежду всички любими за нея стилове, да търси себе си като артист.
В пети клас е приета в НУИ “Панайот Пипков” гр. Плевен със специалност „Народно пеене“. На 15-годишна възраст изявява желание да взима уроци по поп и джаз пеене. 
 
След като завършва средното си образование, решава да запише именно специалността “Поп и джаз пеене”, където попада в класа на доц. Етиен Леви. Малко по-късно участва в предаването “Гласът на България”, което я обогатява като опит и ѝ дава поглед от по-различна гледна точка на професионалната музикална сцена.
С една дума Симона описва себе си като мечтател. Пише авторски текстове, танцува и обожава да чете поезия.