София Петрова

Преподавател пеене

София Петрова поема по пътя на музиката от 4 годишна възраст във вокална група в родния ѝ град Русе. Няколко години по-късно се записва сама на уроци по пиано и тези нейни избори я водят към Национално музикално училище “Веселин Стоянов” гр. Русе. Там започва със специалност “Ударни инструменти” и завършва с “Поп и джаз пеене”.

Ученическите ѝ година са съпътствани от многобройни участия в национални и международни конкурси и фестивали, записи с Биг Бенд на БНР и ролята на вокалистка в рок група, с която изпълняват кавъри и авторска музика.

Пораствайки тя преориентира музикалните си изпълнителски предпочитания към джаз и фънк музиката и все повече мечтае да има свое собствено студио, където да записва себе и приятелите си.

Тази мечта я отвежда към Национална музикална академия “Панчо Владигеров” и специалностите “Звукорежисура” и “Поп и джаз пеене”. Страстта към звука не спира и тя става част от екипа, който създава звука към някои от най-популярните български филми и сериали през последните 10 години – “Под прикритие”, “Доза щастие”, “Диви и щастливи” (в последния има участие и със свое вокално изпълнение). Паралелно с това, тя използва всяка свободна минута да развива своето певческо и музикално Аз, работейки по авторска музика и акустичен проект.

Последните няколко години София преоткрива за себе си нова истина – желанието на предадеш нататък. Това за нея е именно любовта, отношението и познанията си за музиката към хората, които искат да прегърнат магията на това изкуство в живота си.