Светлин Христов

Преподавател музикална теория и практика, хармония и мелодия, пиано

Светлин Христов, Преподавател музикална теория и практика, хармония и мелодия, пиано

Светлин Христов е само на 28 години, но в професионалния му опит пише пианист, композитор, диригент и преподавател. Завършил е НУИ „Проф. В. Стоянов“ – Русе, а по-късно НМА „Проф. П. Владигеров“ – София и Московската консерватория „П. И. Чайковски“.

Дори да не гледаме дипломите му, а това, което е изписано на лицето и в сърцето му, знаем, че животът му е посветен на музиката. „Това е най-съвършеният начин на общуване, чиста емоция и логика, където нищо не може да остане скрито и лъжовно. „Още повече, че музиката има способността да ни пренесе далеч – в други страни и епохи.“ – споделя той. За работата си с децата разказва, че се опитва да разкрие вътрешния свят и форма на музиката, връзките и значенията на термините, така че да станат разбираеми и достъпни. Ето така това, което някога в класическото музикално образование беше досадно и неразбираемо за учениците, сега се преподава по модерен и адекватен за деца и тийнейджъри начин.

„Това, което ми носи най-голямоудовлетворение в работата ми с учениците от Voice Academy, е процесът на комуникация. Ролите в двустранната връзка учител-ученик постоянно се променят. Всеки един от нас е малка вселена от знания, възможности и чувства, от които се учим взаимно. Аз съм щастлив да кажа, че се уча много от своите ученици и се радвам много на всеки техен успех.“

Оставаме с надеждата, че още много млади музиканти като него, ще се вдъхновят и посветят на преподаването, а в екипа на Voice Academy винаги ще има място за тях.