Цвета Атанасова

Преподавател музикална теория и практика и пиано

Само на 20 години, Цвета има завидни успехи зад гърба си. Любовта ѝ към музиката започва на 6-годишна възраст. Първите ѝ уроци са при Веселинка Иванова в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, Русе, а шест години по-късно се прехвърля в класът на Евгени Желязков. В момента тя е студент в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. д-р Борислава Танева.
Още от ранна детска възраст е лауреат на множество награди от различни български, румънски, гръцки и сингапурски конкурси.
Концертирала е по сцените на различни градове в България, Румъния, Полша и Австрия. Два пъти е била солист на Русенска филхармония и един път на Академичен симфоничен оркестър – София.
През годините Цвета е била стипендиант на фондация „Америка за България“, на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката. Освен това е печелила еднократни стипендии на имената на Пепа Селвелиева и на Павлина Доковска.
Едно от най-ярките и постижения е през 2020 година, когато е наградена с грамота за значителен принос и издигане на авторитета на град Русе. Благодарение на тази награда, участва в проект на благотворителната организацията „My Childhood“.
Освен солов, Цвета е и камерен изпълнител. Свирила е в различни състави с най-разнообразни инструменти. Партнирала си е с българският оперен певец Орлин Анастасов, както и с цигуларят Мичо Димитров. 
Взимала е участие в различни фестивали, като например “Мартенски Музикални дни” – Русе и “Фестивал на камерната музика” – Стара Загора.
Освен всичко изброено досега, за развитието ѝ като солов изпълнител са помогнали не само нейните преподаватели, но и изтъкнати български и чуждестранни професори, като Михаил Петухов, Сали Пинкас и Евгени Божанов.
Преподаването за Цвета е един нов свят, в който се впуска с помощта на Voice Academy. Уроците с различни ученици обогатяват знанията ѝ и развиват не само нейните преподавателски умения, но и музикалните ѝ качества.