Цветелина Диварова

Асистент администратор

Цвети подпомага административната дейност в училището и се грижи за това всички процеси да вървят „по ноти“. Завършва със специалност „Психология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а след това специализира в областта на „Психология на развитието“ и придобива опит в работата с деца и юноши. Подтиквана от интереса си към чуждите езици, тя няколко години работи в сферата на преводите и легализацията, което допринася за това днес Цвети да владее няколко езика.

Макар животът да насочва Цвети към професионално обучение в други области, музиката е първата й любов. 
Като дете мечтае да стане певица и се присъединява към детски хор „Искрица“ в гр. Русе, а в тийнейджърските си години започва да свири на китара при големия русенски музикант и преподавател Иван Кочев. Тя обожава звуците на фламенко китарата, а техниката на пеене я пренася в други измерения. Слуша разнообразна музика и вярва, че посланието на текста не трябва да бъде подценявано. Писането на песни вдъхновява Цвети и ѝ помага да премине през трудни периоди.

„На много от нас като малки са забравили да кажат, че имаме право да следваме мечтите си и да се занимаваме с нещата, които обичаме. Те не са ни забранили това, но и не са ни подкрепили… и ние, свободни и ненасочени, с хиляди възможности пред себе си, започваме да се търсим и откриваме през дейностите, които социумът одобрява.“

На 26-годишна възраст, решена да следва любовта си към музиката, започва да свири на пиано и дръзва отново да излезе на сцената, редом до Моцарт – малчугани, доказвайки, че никога не е късно да поемеш отново след пътеводната си звезда.

“Като родители сме длъжни да се вгледаме в децата си и да опитаме да разберем тяхната същност и най – съкровени мечти. Подкрепата от страна на значимите фигури е много важна за култивиране на интересите и узряване на таланта. Щастлива съм, че във Voice Academy чрез своя разнообразен опит мога да бъда полезна на деца и възрастни, които обичат да се занимават с музика.“