Венелина Бонева

Музикален педагог Malcho Voice

Венелина започва своя музикален път на 7-годишна възраст във вокална група “Шик и Трик”, след като е забелязана от учителката си по музика в детската градина. До 14-годишна възраст пътят й е изпълнен с много певчески конкурси и фестивали у нас и в чужбина. Печели редица първи, втори, трети и Гран При награди. Лауреат е и на радиоконкурса “Щуротека” към БНР и композиторът Стефан Димитров създава авторска детска песен за нея.

След 7-ми клас е приета в Националното музикално училище “Любомир Пипков”в гр. София със специалност “Поп и джаз пеене”, където придобива трета степен на професионална квалификация – „специалист вокалист“. Благодарение на солидната си подготовка там, печели
и първо място на Националния конкурс по хармония “Парашкев Хаджиев”.

Висшето си образование продължава отново със специалността “Поп и джаз пеене” в Нов български университет в класа на гл.ас. д-р Нели Маринкова. Участва и в първото издание на телевизионното шоу за имитации “Звездите в нас”, където влиза в образа на един от любимите си артисти – Lady Gaga.

Вдъхновява се да преподава на малки деца от своята майка, която е логопед.: “Всекидневно покрай работата на мама съм имала досег с много и различни деца. Тя ме е научила да бъда толерантна, разбираща и приятел на децата, без значение от това дали имат специални образователни потребности или не.”