Виктория Георгиева

Преподавател пеене

Снимка на Виктория Георгиева, преподавател по пеене

Вики Георгиева не е само е влюбена в поп и джаз музиката, но и ги е превърнала в своя “официална” професия, защото в дипломата ѝ пише „Педагогика на обучението по музика“ със специален предмет поп и джаз пеене. Другите две страсти, които открива по време на следването си са театърът и децата, когато става част от екипа на музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново.

“Театърът разширява мирогледа ми, показвайки ми красотата на света, поставена на сцената – едно пътешествие през различни епохи, в различни сценични образи и костюми. Зад тях всъщност се крият много дисциплина, отговорност и целият външен свят, отразен с много вдъхновение и пречупен на сцената през изкуството на музиката и драмата.” разказва Вики за тази страна на артистичния си талант.

Любовта ѝ към преподаването започва също във Велико Търново, където преподава на ученици от 5 до 7 клас и с удоволствие си спомня: “Един от най-прекрасните ми периоди до сега – почувствах магията да съм преподавател: да успея да синтезирам много информация за музиката, която да предам успешно на „малките“, учейки ги да обикнат музикалния свят и да запаля онзи пламък, така както се бе случило с мен.”

Във Voice Academy задачата на Виктория отново е да запалва пламъка на обичта към музиката в най-малките ни ученици от Malcho Voice и Rising Stars. Да преподаваш музика на деца е трудна задача, защото изисква много различни качества като отлични музикални познания, търпение и въображение, но Виктория не само ги притежава, а и се наслаждава на работата си:

“Работата с деца във Voice Academy ме вдъхновява. Винаги съм смятала, че е важно да предадеш част от себе си или да дадеш парченце от душата си. Да направиш връзка с децата е като да полетиш, винаги съм се възхищавала на хора, които могат да споделят и израстват заедно.”