Яна Янчева

Преподавател пеене

Снимка на Яна Янчева, преподавател по пеене

Яна е един от примерите в какво се превръщат звездите на Voice Academy. Не че не вярваме, че ще стигне още по-високо, но се гордеем изключително много с постиженията ѝ до момента и сме щастливи, че се открихме взаимно през 2014 г. Яна открива музиката едва на 4 години и през следващите 10 посещава различни хорове и музикални формации, за да стигне до кастинг за Master Class програмата на Voice Academy. Впечатлява целия екип и печели пълна стипендия за обучение в програмата.

За четирите години професионална подготовка, която получава, Яна казва, че не само е изградила собствен музикален стил и вкус, но се е развила и като личност. Година след началото на образованието си във Voice Academy, тя става част от фестивала IFLC и представя България в няколко европейски страни и в Съединените щати, където пее пред близо 20 000 души публика.

Гледали сте я и в телевизионния формат “Гласът на България“, където заедно с Briella (също възпитаник на Voice Academy) стигат до супербитките на предаването с взривяващите си изпълнения.

В момента заедно с работата ѝ като вокален педагог във Voice Academy, Яна се занимава и с озвучаване на детски филми, водеща е на  предаването GENERATION Z и работи по авторски музикални проекти.