VOICE ACADEMY създава албум със съвременна музика за деца и тийнейджъри

2023 година се очертава, като изключително вълнуваща и дълго чакана в развитието на Voice Academy! След интензивна подготовка и с незаменимата подкрепата на Национален Фонд Култура, успяхме да изградим устойчиви възможности за създаване на съвременни авторски песни на български език на ученици от Voice Academy. 

Voice Academy е единственото по рода си частно музикално училище в България, което работи по авторска учебна програма, включваща собствени учебници по основните предмети. Ученици от любителските програмите на Voice Academy на възраст между 12 и 18г. (Rising Stars и Teen Stars) се обучават по фиксирана многогодишна програма, която включва предмети като Пеене, Музикална теория и практика, Ритмика, Хармония, Мелодия, Текстопис, Пиано или Китара, Музикално продуциране. Целта на обучението е да създаде умения за композиция и изпълнение на съвременна авторска музика. Всички ученици придобиват опит за работа в звукозаписно студио и задължително участват поне три пъти годишно в концерти пред публика и споделят сцената с професионални музиканти, в големи столични клубове.

Един от основните ни стремежи при работа с деца е да ги научим да изразяват себе си чрез музиката и да им помагаме да открият артистичната си идентичност. С тази цел стартирахме процеса по създаването на музикален албум, съдържащ 9 авторски песни на ученици от Voice Academy. Щастливи сме и сме благодарни за подкрепата на НФК, защото именно с този албум ще се даде за първи път възможност на много повече наши ученици да участват в създаването на  първата си авторска музика.

В този творчески процес девет от учениците на възраст между 9 и 16 г. ще бъдат водени от верните им спътници и преподаватели – специалистите във Voice Academy:

Петя Данкова, Александър Васев, Светослав Сотиров, Димитър Ганчев, както и други познати на българската сцена музиканти и творци. Разбира се, цялата подготовка на нашите изгряващи звезди нямаше да е възможна без вокалните педагози на Voice Academy, за което сме истински благодарни.

Вълнуваме се да създаваме заедно с нашите ученици съвременна българска музика за други деца и тийнейджъри, и нямаме търпение да ви споделим повече за процеса. А крайният резултат очаквайте на 5-ти ноември, когато албумът ще бъде представен на сцената на един от най-добрите Софийски клубове – Joy Station, като входът на концерта ще бъде свободен.

Тези от вас, които не успеят да присъстват на живо ще могат да гледат видео от концерта в YouTube канала на Voice Academy. Албумът ще бъде разпространен за слушане и във всички основни световни стрийминг платформи.

Нямаме търпение да ви запознаем с учениците, които ще се включат в създаването и изпълнението на песните от албума. Следете ни в социалните медии, за да не изпуснете  важни новини от този така вълнуващ процес!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“