Участниците в първия авторски албум на Voice Academy

Напът сме да сбъднем още една дългоочаквана мечта – албум със съвременна авторска музика за деца и тийнейджъри, създаден с участието на ученици на Voice Academy, техни преподаватели и професионални музиканти. 

Благодарение на финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ и усърдния труд на невероятния ни екип, първият албум на Voice Academy скоро ще бъде факт. Казва се “ГЕНЕТИКА”, включва девет песни на ученици на възраст от 8 до 18г. от любителските ни програми (Rising Stars и Teen Stars) и от професионалната програма (Singer-Songwriter). Това са многогодишни авторски образователни програми, които включват предмети като Пеене, Музикална теория и практика, Ритмика, Хармония, Мелодия, Текстопис, Музикално продуциране, Пиано или Китара.

Целта на обучението във Voice Academy е да създаде умения за композиция и изпълнение на съвременна авторска музика. Затова естественото продължение на нашата образователна дейност ни доведе до идеята да създадем този първи музикален албум.

Радваме се, че вече можем да споделим прекрасната ни обложка за албума, също така да ви запознаем с участниците в него и имената на песните им.

>

АНА ЧАЛЪКЯН

Започваме с Ана Чалъкян на 11г., която се обучава при нас цели 7 години и заема важна роля в албума, тъй като изпълнява едноименния сингъл “Генетика”.

Песента носи важното послание да се обичаме такива, каквито сме, защото всеки един е уникален. Именно това ни призова Ана, още когато беше на 4г. и участваше в поредицата ни Гласът на Malcho.

Ана описва себе си като позитивна, дружелюбна и енергична. Лесно ще се убедите в това, когато я видите, а майка ѝ разказва, че е започнала да пее още преди да проговори. Безспорно е много талантлива, умна и красива – споделя с нас, че изучава японски от 1-ви клас, а интересното за нея е, че има различен цвят на очите!

>

Ема Дрешкова

Ема Дрешкова на 10г. е наша ученичка вече 6 години и не е изненадващо, че усеща Voice Academy като свой дом, защото е в академията няколко дни в седмицата. Тя работи усърдно върху развитието си, но всичко ѝ се получава с лекота. Това е и посланието на песента ѝ “Просто така” – да вървим смело напред и да постигаме целите си като в детска игра.

За нея административния ни директор Людмила Илиева споделя “Ема Дрешкова е една изключително организирана и взискателна към външния си вид млада дама. На всеки концерт обръща специално внимание на сценичния си тоалет и задължително има чанта!”. Ема има усещане към детайла и го показва и в музикално отношение.

>

БОРЯНА ПОПОВА

От ранна детска възраст Боряна Попова, 9г., знае, че иска да бъде звезда и затова съвсем логично преди 6 години родителите ѝ избират да започне музикалното си образование във Voice Academy. Ще се убедите сами, че притежава таланта да влиза в различни роли още от малка, като видите изпълнението ѝ на песента “Червената Шапчица”.

Тя вече е един малък професионалист, който приема предизвикателствата и с хъс се справя с тях. Песента, с която участва в албума “ГЕНЕТИКА”, я описва най-добре – трудолюбива, всеотдайна и целеустремена “Към Върха”. Чрез нея Боряна ни напомня никога да не се отказваме и да се борим за мечтите си, колкото и големи да ни се струват те.

>

МИРА РУСЕВА

Мира Русева на 10г. е едно от очарователните съкровища на Voice Academy. Тя учи при нас вече 7 години и е натрупала завиден опит на голямата сцена и в звукозаписното студио, затова подхожда към всяко ново предизвикателство с изключителна увереност. Винаги изпълнява песните и хореографиите си с чувство и плам и така например, няма да забравим как скоро изпълни със запленяващо присъствие изключителното парче на Queen – Don’t Stop Me Now на голямата сцена на Joy Station

Тя споделя за себе си, че е много любознателна, обича да играе с приятели и винаги се опитва да е позитивна и мила с хората. Затова и нейната песен е за приятелството. Когато вярваш в себе си и се обградиш с правилините хора, всичко става възможно – това е посланието на “Приятел като мен”.

>

ПЕТРА ТАКЕВА

Петра Такева на 9г. е слънчевият талисман на Voice Academy. Нейният смях и звънливият ѝ глас зареждат всеки, щом я чуе! 

Доколкото знаем, поне няколко преподаватели от Voice Academy искат да си я откраднат вкъщи, но не се безпокойте за нея – тя е в добрите ръце на своето семейство, а баща ѝ – Васил Такев, е специален гост в нейната песен и ще се радваме съвсем скоро да ви запознаем и с него.

Петра разказва за себе си, че е безстрашна – гмурка се, лети и където и да отиде знае, че е на правилното място. Не случайно песента ѝ “Пътя” е за приключенци, които не се страхуват от непознатото и знаят, че няма грешна посока, защото всеки опит е ценен в живота ни. И така – без страх пътят ни е светъл!

>

АЛИС ПЕТРОВА

Алис Петрова на 8г. е едно изключително отговорно и отдадено на любимите си занимания дете. Освен че спортува професионално художествена гимнастика и дори има златни медали, вече 3 години работи здраво, за да развие в дълбочина и уменията си да пее и свири на пиано.

И ето че първите ѝ успехи вече са налице – когато излиза на голямата сцена, винаги се справя блестящо и изглежда зашеметяващо, а нейната първа песен е почти готова! Казва се “Как Блестиш” и я описва перфектно. Това е една позитивна песен, която ни напомня за силата в нас – за доброто, радостта, любовта и свободата, които притежаваме. Алис знае, че когато сърцето ни е пълно с любов и доброта, светът ще бъде светъл и красив.

>

ВАСИЛЕНА СТАНЕВА

Василена Станева на 13г. е момичето, което възхити стотици хиляди в социалните медии с кавъра на песента “Always Remember Us This Way“ на Lady Gaga, акомпанирайки си сама на пиано. Учи във Voice Academy от 6 години и музиката живее в нея!

Тя е изключително упорита и мъдра – казва, че не е безгрешна, но винаги търси предизвикателствата, за да има към какво да се среми – така използва времето си по най-добрия начин, защото се старае да се учи от грешките си. Знае, че тепърва ще открива и преоткрива себе си, а в песента ѝ “Моята Следа” ни напомня, че трябва да вярваме в себе си, за да открием нестихващата сила, която може да промени света, в който живеем. Също така да не се влияем от чуждото мнение, а упорито да отстояваме себе си – да бъдем открити и истински.

>

ЯНА ВРАБЕВСКА

След 5 целеустремени години в програма “Rising Stars” на Voice Academy, Яна Врабевска на 16г. избра да се занимава професионално с музика и вече е част от програма – “Singer-Songwriter”. Тя е изключително отдадена и мотивирана да успее в нейния професионален музикален път.

Освен в музиката, тя открива себе си и в интересите ѝ към психологията и философията, затова не е случайно и посланието на песента ѝ “Нещо по-добро”. Песента говори за вярата, че можем да вървим смело към неизвестното и да се справяме с предизвикателствата на живота; да търсим и откриваме себе си – това е пътя към “нещо по-добро”, към свободата от чуждите очаквания и старите белези.

>

АСЯ ГАНКОВА

И не на последно място – великолепната Ася Ганкова на 16г., която също е част от професионалната ни програма „Singer-Songwriter“, а във Voice Academy се учи от цели 7 години. За себе си разказва, че се стреми да изпълва живота си с доброта, усмивки, силна воля и разбира се – много музика, защото в нея намира опора, вдъхновение и страст.

Ася е изключително отдадена на желанието да се занимава професионално с музика. С красивия си и винаги разпознаваем глас в първата си песен “Като Въздух” ще ни припомни какво е да си лудо влюбен. Тя разказва както за красивите преживявания – еуфорията, магията, вдъхновението, така и за съмнението дали и другия се чувства така, дали мисли за нас, дали можем да се доверим.

Още малко търпение и ще слушаме заедно песните от албума “ГЕНЕТИКА”, а дотогава ще ви разказваме още за екипа и процеса на създаване. За да не изпускате новини от нас, ни последвайте в социалните медии.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“.