SINGER SONGWRITER

прием след 7 и 8 клас

Посрещаме таланти, изпращаме професионалисти

Singer – Songwriter е единствената професионална музикална програма в България, която подготвя изцяло завършени артист-изпълнители, които искат да превърнат музиката в своя професия и да умеят да създават и изпълняват авторска музика.

Учебният план и съдържанието са адаптирани от бакалавърски програми на водещи висши музикални училища в САЩ и Европа. Предметите и подходът са разработени така, че учениците да имат възможност още в ранните си тийнейджърски години да започнат изучаването на основните музикални предмети, без които не биха могли да се превърнат в съвременни артисти и да създават авторска музика.

Наред с овладяването на певческото изкуство, четиригодишното интензивно обучение развива у младите таланти всички необходими комплексни знания и умения за един съвременен професионален изпълнител – музикална теория, хармония, мелодия, текстопис, сценично поведение, танц, овладяване на музикален инструмент пиано/китара, музикално продуциране и музикален бизнес.

Обучението в програмата ще се провежда успоредно с основното средно образование избрано от кандидатите в извънкласно време.

За да кандидаствате в програмата, моля да попълните и изпратите

ФОРМА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

ПРОГРАМА

ПЪРВА ГОДИНА

Предмет Предмет Форма на обучение Формат Честота Честота Продължителност Време
Пеене 2 x седмица 60 минути минути
Музикална Теория и Практика / част 1 2 x седмица 60 минути минути
Танци 1 x седмица 90 минути минути
Сценично поведение 1 x седмица 90 минути минути

ВТОРА ГОДИНА

Предмет Предмет Форма на обучение Формат Честота Честота Продължителност Време
Пеене 2 x седмица 60 минути минути
Музикална Теория и Практика / част 2 2 x седмица 60 минути минути
Танци 1 x седмица 90 минути минути
Вокална група 1 x седмица 90 минути минути

ТРЕТА ГОДИНА

Предмет Предмет Форма на обучение Формат Честота Честота Продължителност Време
Пеене 2 x седмица 60 минути минути
Хармония и мелодия / част 1 2 x седмица 60 минути минути
Текстопис 1 x седмица 60 минути минути
Пиано/китара 2 x седмица 60 минути минути
Вокална група 1 x седмица 90 минути минути

ЧЕТВЪРТА ГОДИНА

Предмет Предмет Форма на обучение Формат Честота Честота Продължителност Време
Пеене 1 x седмица 60 минути минути
Кариерно развитие 2 x месечно 60 минути минути
Хармония и мелодия / част 2 2 x седмица 60 минути минути
Музикален бизнес / основи 1 x седмица 60 минути минути
Пиано/китара 2 x седмица 60 минути минути
Вокална група 1 x седмица 90 минути минути
Музикално продуциране 1 x седмица 90 минути минути

Изпити

При преминаването от една фаза на обучението в друга, учениците полагат изпити в края на всяка учебна година, които са практически ориентирани и показват умението им да прилагат усвоените знания.

 

Лятна академия

Всяко лято, като част от годишната програма на Singer-Songwriter, Voice Academy организира лятна интензивна подготовка за учениците в програмата. В продължение на две седмици, или 10 учебни дни, тийнейджърите се потапят изцяло в света на музиката, танците и сценичното изкуство. Запознаваме ги със света на професионалните артист-изпълнители, работят както над индивидуалните си качества, така и над уменията, които се изискват, за да пееш и свириш с други изпълнители. Срещаме ги с много гост-лектори, включително успешни и известни имена, които да ги вдъхновят и да им разкажат какво ги очаква на голямата сцена и всичко това се случва докато се забавляват и създават истински приятелства.

За много от учениците ни през последните години, тези две седмици във Voice Academy са били основополагащи в осъзнатото им разбиране за това, какво представлява професията артист-изпълнител.

ПРЕДМЕТИ

Наред с овладяването на певческото изкуство, четиригодишното интензивно обучение развива у младите таланти всички необходими комплексни знания и умения за един съвременен професионален изпълнител – музикална теория, хармония, мелодия, текстопис, сценично поведение, танц, овладяване на музикален инструмент пиано/китара, музикално продуциране и музикален бизнес.

 • Пеене

  Вярваме, че пеенето е естествен процес, музикално говорене и най- важното – комуникация. Затова и водещото в методиката ни е личният подход към всеки ученик в зависимост от целите, които си е поставил. Работим по утвърдената вече система на Voice Academy, взаимствана от доказали се световни практики и с екип от вокални педагози с дългогодишен професионален опит. Стремежа ни е всеки ученик във Voice Academy да изгради своя осъзната вокална техника, уникален тембър, музикален вкус и разбиране за пеенето като физически и психологически процес. Всичко това с фокус върху съвременната интерпретация и импровизация.

 • Музикална теория и практика

  Иновативната ни система „Музикална теория и практика“ е създадена за начинаещи и напреднали – любопитни да усвоят основните понятия в музиката по забавен и интересен начин. Философията, принципите и методиката ни на преподаване ще ви помогнат да разберете, че музикалната грамотност може да бъде съчетана със свободната изява на творческия талант.

 • Хармония и Мелодия

  Това е продължение на “Музикална теория и практика” и е следваща стъпка в развитието на творческия талант на ученика. Дава инструментите, чрез които да се изрази като самобитен артист, пречупени през неговия мироглед и музикална грамотност. Съчетава в едно цяло музикалните изразни средства за създаване на цялостен музикален образ, а именно мелодия, ритъм и хармония.

 • Китара / Пиано

  Ще развиете практически умения свързани с интерпретация и акомпанимент на пиано/китара, както на класически, така и на съвременни произведения. Ще се научите да свирите и пеете едновременно, индивидуално и в група.

 • Вокална група

  Освен самостоятелно, учениците се учат да разглеждат музиката и многопластово, фокусирайки се върху част от цялото. Учат се на многогласно разучаване и изпълнение на съвременна и популярна или джаз музика, развиват базисни умения по отношение на работа в екип, гласоводене и хармоничен слух. Работата в група развива различен тип качества и умения, нужни на артистите за бъдещата им съвместна работа и колаборация с различни музиканти или банди.

 • Текстопис

  Думите са оръжието, което помага на музиката не само да ни развълнува, но и да ни разказва истории. Това е част от музикалното образование, в което помагаме на изпълнителите да измислят и споделят мисли и емоции, обличайки ги в текст и музика едновременно.

 • Музикален бизнес

  Да правиш музика е удоволствие. Да се издържаш от правенето на музика е професия. С всички тънкости, умения и познания на средата, които изисква една “работа”. Във Voice Academy помагаме на всеки артист да разбере как работи музикалната индустрия, каква е ролята на артистите, продуцентите и издателите и какви отговорности имат останалите участници в музикалния бизнес.

 • Музикално продуциране

  Всеки съвременен музикант, автор и изпълнител достига още по-високо ниво, ако умее да работи с музикален софтуер (DAW) за звукозапис, ако може да създава собствени аранжименти и да намира авторско звучене на произведенията си, без значение в какъв стил и жанр са те.

 • Танци

  Обучението включва съвременни хореографии и движения, допълващи цялостното артистично изпълнение и присъствие, които са неразделна част от образа на завършените артист-изпълнители. Всеки съвременен артист има нужда от физичека издържливост, пластичност, креативност, актьорско присъствие и умения за импровизация на сцена.

 • Сценично поведение

  Изявата е част от ежедневието на всеки артист. Когато сме на сцена често се питаме „Накъде да гледам?“, „Няма ли да се изложа?“, „Какво да правя с ръцете си ?“. В часовете по сценично поведение ще получите увереност и решения на тези въпроси.

БЪДЕЩЕ

След успешното завършване на програма Singer-Songwriter, нашите ученици могат да изберат различни посоки, в които да продължат професионалния си път.

 • Артист – изпълнител

  В глобалната музикална индустрия предизвикателствата са много и късметът е на страната на изключително добре подготвените, много работливи и наясно със себе си артисти. Следвайки съвременните тенденции за създаване на музикални артисти и продукти, вярваме, че с програмата Singer-Songwriter даваме шанс на младите български таланти да получат възможно най-добрата ранна подготовка за професионална музикална кариера. И ги подкрепяме да бъдат щастливи от избора, който са направили.

 • Висше Образование в чужбина

  В последната учебна година от програмата учениците, избрали да продължат музикалното си образование в университети в чужбина, разполагат с всички ресурси и професионална подкрепа, за да се подготвят за кандидатстване и да покрият успешно входящите изпити и условията за прием. А обратната връзка от наши ученици показва, че наученото във Voice Academy покрива и част от учебния материал в първите две години на университета.

 • Вокален педагог

  Работата на вокалния педагог включва не само обучението на ученици в различни възрасти. Тя има и основна роля по време на звукозаписния процес, затова и много от големите артисти работят с вокални треньори в различни формати и ситуации. Завършвайки успешно програмата SINGER-SONGWRITER, вие може да получите предложение да продължите специализацията си като част от екипа на Voice Academy и да се превърнете в наистина знаещ и можещ вокален педагог.