Първото частно музикално училище в България с професионална програма за обучение и развитие на млади таланти.

 • Първото частно музикално училище

  Voice Academy е единственото по рода си място в България, което работи по авторска учебна програма. Тук всяко дете може да развие своя музикален талант, между 4 и 18 години.

 • Първата Singer-Songwriter програма

  Четиригодишна интензивна програма за млади таланти, които искат да станат завършени артист-изпълнители, да създават авторска музика и да превърнат изкуството в своя професия.

 • 12 години опит в развитието на таланти

  От създаването си до днес, Voice Academy работи изключително успешно в създаването, развитието и промотирането, на някой от най-ярките млади музикални таланти в България и в чужбина. Целта е превръщането им в успешни артист-изпълнители или музикални педагози.

 • над 1000 ученици

  Над 1000 ученици са започнали своя музикален път благодарение на професионалния екип от педагози и специалисти във Voice Academy.

ЛЮБИТЕЛСКИ ПРОГРАМИ

Тук има място за всеки, който иска да превърне музиката в част от живота си и да използва това изкуство като средство за изразяване и личностно развитие. Независимо на колко години е, колко талант притежава и колко големи амбиции има.

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРОГРАМА SINGER-SONGWRITER

Singer – Songwriter е единствената професионална музикална програма в България, която подготвя изцяло завършени артист-изпълнители, които искат да превърнат музиката в своя професия и да умеят да създават и изпълняват авторска музика.
Наред с овладяването на певческото изкуство, четиригодишното интензивно обучение развива у младите таланти всички необходими комплексни знания и умения за един съвременен професионален изпълнител – музикална теория, хармония, мелодия, текстопис, сценично поведение, танц, овладяване на музикален инструмент пиано/китара, музикално продуциране и музикален бизнес.

 • Артист-изпълнител

  В глобалната музикална индустрия предизвикателствата са много и късметът е на страната на изключително добре подготвените, много работливи и наясно със себе си артисти. Следвайки съвременните тенденции за създаване на музикални артисти и продукти, вярваме, че с програмата Singer-Songwriter даваме шанс на младите български таланти да получат възможно най-добрата ранна подготовка за професионална музикална кариера. И ги подкрепяме да бъдат щастливи от избора, който са направили.

  Виж повече >
 • Висше музикално образование в чужбина

  В последната учебна година от програмата учениците, избрали да продължат музикалното си образование в университети в чужбина, разполагат с всички ресурси и професионална подкрепа, за да се подготвят за кандидатстване и да покрият успешно входящите изпити и условията за прием. А обратната връзка от наши ученици показва, че наученото във Voice Academy покрива и част от учебния материал в първите две години на университета.

  Виж повече >
 • Вокален педагог

  Работата на вокалния педагог включва не само обучението на ученици в различни възрасти. Тя има и основна роля по време на звукозаписния процес, затова и много от големите артисти работят с вокални треньори в различни формати и ситуации. Завършвайки успешно програмата SINGER-SONGWRITER, вие може да получите предложение да продължите специализацията си като част от екипа на Voice Academy и да се превърнете в наистина знаещ и можещ вокален педагог.

  Виж повече >

ОБРАЗОВАТЕЛНА КОНЦЕПЦИЯ

Във Voice Academy вярваме, че откритата комуникация е изключително важна за съвместния ни успех. Запознайте се с нашата образователна концепция и принципите, на които ще протича обучението ако сте част от голямото семейство на Voice Academy.

 • Отдаденост

  Всеки ученик е дългосрочен проект и целият екип на Voice Academy работи за неговия успех.

 • Индивидуалност

  Всеки ученик е артист и заслужава уважение към неговото творчество. Той води процеса на собственото си израстване и самоопределяне като човек и професионалист.

 • Постоянство

  Талантът е дар, но трудът и постоянството са личен и ежедневен избор на ученика. С тях той демонстрира желанието си да стане професионален артист-изпълнител.

 • Уважение

  Успехът е важен, но той не се постига за сметка на отношението към себе си и останалите.

 • Достъпност

  Поискай и ще ти се даде. На разположение на ученика е цялата материална и интелектуална собственост на Voice Academy, за да го подкрепи в неговия път към успеха.

 • Внимание

  На всеки ученик се обръща персонално внимание, като се работи индивидуално и в малки групи, спазвайки принципите на ненасилствената комуникация.

 • Развитие

  Важно е да се научиш да обичаш да учиш. Всеки ученик учи със собствена скорост, но не спира да се усъвършенства постоянно и във всяка една област.

 • Осъзнатост

  Няма грешки има само успехи и уроци. Критериите за успех са лични и са пряко свързани с целите, които си е поставил ученика.

 • Вдъхновение

  На ученика трябва да бъде осигурен достъп до личния опит на успешно реализирани професионални артисти.

 • Самокритичност

  Оценките и изпитите са субективни и са само референция за това, къде се намира ученикът по пътя си към овладяването на материята, в която е избрал да се усъвършенства.

 • Колегиалност

  Никой не може да постигне истински големите си цели сам. Уменията за работа в екип са основополагащи за успеха на ученика сега и в бъдеще.

 • Себестойност

  Изкуството, превърнато в професия, не е самоцелно. То е инструмент, който ни дава възможност да създаваме стойност, както лично за себе си, така и за обществото. Да имаме професия, с която да ни прави щастливи и да ни позволява да се издържаме достойно.

ПРЕДМЕТИ

 • Пеене

  Вярваме, че пеенето е естествен процес, музикално говорене и най- важното – комуникация. Затова и водещото в методиката ни е личният подход към всеки ученик в зависимост от целите, които си е поставил. Работим по утвърдена система, взаимствана от доказали се световни практики и с екип от вокални педагози с дългогодишен професионален опит. Стремежа ни е всеки ученик във Voice Academy да изгради своя осъзната вокална техника, уникален тембър, музикален вкус и разбиране за пеенето като физически и психологически процес. Всичко това с фокус върху съвременната интерпретация и импровизация.

 • Музикална теория и практика

  Иновативната ни система „Музикална теория и практика“ е създадена за начинаещи и напреднали – любопитни да усвоят основните понятия в музиката по забавен и интересен начин. Философията, принципите и методиката ни на преподаване ще ви помогнат да разберете, че музикалната грамотност може да бъде съчетана със свободната изява на творческия талант.

 • Хармония и Мелодия

  Това е продължение на “Музикална теория и практика” и е следваща стъпка в развитието на творческия талант на ученика. Дава инструментите, чрез които да се изрази като самобитен артист, пречупени през неговия мироглед и музикална грамотност. Съчетава в едно цяло музикалните изразни средства за създаване на цялостен музикален образ, а именно мелодия, ритъм и хармония.

 • Ритмика

  Всичко, което ни заобикаля е ритъм. Обучението по Ритмика цели да подготви, подобри или затвърди наученото в музикалната теория и практика. Всеки е способен сериозно да развие чувството и уменията си свързани с контрол над ритъма, което е правилния път към творческото изразяване.

 • Китара / Пиано

  Ще развиете практически умения свързани с интерпретация и акомпанимент на пиано/китара, както на класически, така и на съвременни произведения. Ще се научите да свирите и пеете едновременно, индивидуално и в група. Във Voice Academy подкрепяме спонтанната игра и креативността. В процеса на учене по забавен начин се търси и изгражда уникалният, автентичен глас, усвоява се езикът от А до Я, поощрява се изследователският дух, зачитат се вкусовете, предпочитанията и силните страни на всеки ученик. Mузиката се разглежда в контекст на живота, а не като отделна, независима единица. Артистичната оригиналност, креативността и отличното музикално майсторство са ключовите елементи в подхода. Идеалната цел би било всеки да започне да звучи „като себе си“, като изгради свой разпознаваем стил и глас, било то за удоволствие, полу – професионално, или изцяло в професионално направление.

 • Вокална група

  Освен самостоятелно, учениците се учат да разглеждат музиката и многопластово, фокусирайки се върху част от цялото. Учат се на многогласно разучаване и изпълнение на съвременна и популярна или джаз музика, развиват базисни умения по отношение на работа в екип, гласоводене и хармоничен слух. Работата в група развива различен тип качества и умения, нужни на артистите за бъдещата им съвместна работа и колаборация с различни музиканти или банди.

 • Текстопис

  Думите са оръжието, което помага на музиката не само да ни развълнува, но и да ни разказва истории. Това е част от музикалното образование, в което помагаме на изпълнителите да измислят и споделят мисли и емоции, обличайки ги в текст и музика едновременно.

 • Музикален бизнес

  Да правиш музика е удоволствие. Да се издържаш от правенето на музика е професия. С всички тънкости, умения и познания на средата, които изисква една “работа”. Във Voice Academy помагаме на всеки артист да разбере как работи музикалната индустрия, каква е ролята на артистите, продуцентите и издателите и какви отговорности имат останалите участници в музикалния бизнес.

 • Музикално продуциране

  Всеки съвременен музикант, автор и изпълнител достига още по-високо ниво, ако умее да работи с музикален софтуер (DAW) за звукозапис, ако може да създава собствени аранжименти и да намира авторско звучене на произведенията си, без значение в какъв стил и жанр са те.

 • Танци

  Обучението включва съвременни хореографии и движения, допълващи цялостното артистично изпълнение и присъствие, които са неразделна част от образа на завършените артист-изпълнители. Всеки съвременен артист има нужда от физичека издържливост, пластичност, креативност, актьорско присъствие и умения за импровизация на сцена.

 • Сценично поведение

  Изявата е част от ежедневието на всеки артист. Когато сме на сцена често се питаме „Накъде да гледам?“, „Няма ли да се изложа?“, „Какво да правя с ръцете си ?“. В часовете по сценично поведение ще получите увереност и решения на тези въпроси.

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ!

Какво трябва да направите, ако сте харесали програма за себе си или за вашето дете.

 • Обадете се или ни пишете.

  Изпратете ни вашите въпроси и поискайте среща с екипа на Voice Academy 

  на +359 878 57 39 01 или на info@voiceacademy.bg

 • Заповядайте при нас

  Ще ви поканим да се запознаем и ще отговорим на всички ваши въпроси.

  Ще ви покажем училището и ще ви запознаем с нашите преподаватели. И не, не правим прослушвания. Достатъчно е вие или детето ви да имате желание да се занимава с музика.

 • Музиката ви очаква!

  Ще изготвим заедно индивидуалната програма и график

  и ще си пожелаем на добър час в света на музиката и Voice Academy.