Петя Данкова с нов, трети сингъл и вълнуващо видео към едноименния втори албум “Осъзната”.

С едноименния трети сингъл от албума “Осъзната”, Петя Данкова затвърждава музикалния си образ на изграден артист и продуцент. За Петя не е трудно да създава музика с послание, защото животът постоянно я изправя пред различни предизвикателства. Този път музиката подкрепена от лириката в песента ѝ ни повежда навътре по трудния път на себепознанието. “Осъзната” е зряло откровение за предизвикателствата, с които се сблъскваме във връзката си със себе си и хората около нас, както и желанието и ежедневната борба да се почувстваме истински споделени, разбрани и приети. 

Освен многостранните си интереси свързани с образование, здравословен начин на живот и кулинария, Петя години наред се развива и в областта на психологията, като за всички които я познават и общуват с нея, тя е човек “слънце”. Човек, който живее с мотото, “че да даваш, лекува без време”.

“Осъзната” излиза подкрепена от изчистено от излишни ефекти, минималистично музикално видео, което допълва много точно силната лична музикална изповед на Петя.

Кадрите с нея във видеото се използват за да “надникнем” чрез  двойната експозиция в нейния вътрешен свят на “изкачване на върхове от вредни минали животи” и “липса на опора в къща от карти”. Въпреки всички предизвикателства, Петя уверено завършва песента с позитивното послание, че да се споделяш и да даваш е единствения път към щастието, който тя познава. 

По “Осъзната” Петя работи с изключителни музиканти, които за щастие може да нарече свои приятели. Един такъв човек е Александър Васев. Целият процес по създаването и записването на новата музика правят заедно. Доверява се и на добре познатите ни Васил Вутев, Евден Димитров, Емилио Мархолев, Ана Сотирова, Светослав Сотиров и Димитър Ганчев. 

Песента, може да бъде чута във всички музикални платформи, а видеото към нея може да намерите в канала на Петя в YouTube. Вторият албум на изпълнителката на  „Осъзната“ ще излезе през есента на тази година и ще бъде представен с концерт в София.

Ето какво сподели Петя в социалните мрежи:

„Нямате идея от колко време искам да ви споделя тази песен!

Представям ви “Осъзната”:

🎥 Видео: https://youtu.be/1WkYFcX8LCQ

👉 Spotify: shorturl.at/pPY34

👉 iTunes: shorturl.at/juSU8

Не че смятам, че съм се осъзнала, но в това е иронията и смелостта. Една песен – изповед за вече много преживяното и отворените нови страници с готовност и благодарност за сегашното и новото което предстои. Слушам “Осъзната” и все още настръхвам от силата и големината й… за мен, защото е наистина много важно да имаш много за даване и някой да иска да ти го вземе. Споделяне! Ключова дума.

Благодарна съм на толкова много хора за уроците! Усмихвам се.

Александър Васев, толкова те обичам, приятелю! Създадохме заедно тази история в музика и нямам търпение да споделим със хората цялата енергия, която творим в последните две години заедно. Ето така, стъпка по стъпка.

Vassil Voutev ти си вечно вдъхновение за мен! Благодаря ти!

Благодаря на Валентина Никова за цялото отношение! Нямаш идея колко ми беше ценно.

Рая Вуцова, Ludmila Ilieva, Светослав Сотиров, оценявам дълбоко всички мигове и подкрепа.

Минчо Минчев благодаря ти, че винаги ми се връзваш на всяка идея! Незаменим…

Музика: Петя Данкова, Александър Васев

Текст: Петя Данкова

Аранжимент: Петя Данкова, Александър Васев, Васил Вутев

Микс и мастеринг: Димитър Ганчев

Музикален продуцент: Петя Данкова

Изп. продуцент: NEO MUSIC

клавишни: Александър Васев

китара: Ana Sotirova

барабани: Васил Вутев

бас китара: Емилио Махолев

Видео Концепция: Петя Данкова, Светослав Сотиров

Оператор: Минчо Минчев (4frames Studio)

Пост продукция: Петя Данкова

Гардероб & коса: Петя Данкова, Валентина Никова

Грим: Петя Данкова, Валентина Никова“