Георгия Станева

Преподавател музикална теория и практика, пиано

Когато майката на Георгия разбрала, че в НМУ „Любомир Пипков“ приемат деца в подготвителен клас още от 5 годишна възраст, тя не се поколебала да запознае детето си с това изкуство. Георгия започва своят музикален път с ударни инструменти, но когато пораства открива нова любов – кларинета. Преподавателят й, проф. д-р Сава Димитров, който понастоящем е Ректор на НМА „Панчо Владигеров“, я грабва с харизматичната си личност и тя обиква този инструмент моментално. Затова ролята на преподавателя е толкова важна – той предава знанията си с толкова много любов, че единственото, което ти остава е и самият ти да обикнеш музиката.
Георгия завършва музикалното училище с отличен успех и най-висока оценка сред колегите си инструменталисти. Но след завършване на средното си образование, тя решава да започне нова глава в музикалния си живот, а именно – дирижирането. Приета е в НМА „Панчо Владигеров“ отново с отличен успех и следва специалността „Оперно-симфонично дирижиране“ в класа на маестро Георги Патриков. 
Живота на Георгия е завладян и от друго изкуство – балета. Тя започва уроци по балет на 3 годишна възраст в най-престижната школа в България, а именно тази на примабалерината Маша Илиева. Тя е неин преподавател и до днес в музикалната академия, където Георгия учи и специалността „Балетна педагогика“.
Тя никога не е предполагала, че ще обикне децата толкова много, колкото когато им предава знания. 
„Да си преподавател не е професия. Да си преподавател е да обичаш.“ Всички преподаватели във Voice academy обичат.