Ивелина Колаксъзова

Преподавател пеене

Родена в София, Ивелина от малка започва да се занимава с пеене, актьорско майсторство и танци. Първите си стъпки на сцена прави едва когато е на 4 г. с детската вокална група „Мечо Пух“. В ученическите си години е част от вокално-театрална формация „Таласъмче“. На 15 г. тя е част от популярната момичешка група „Инстинкт“, с които изнасят много концерти на живо и имат редица телевизионни участия.
По това време IVE започва и солова кариера, участвайки в международни фестивали, където получава престижни награди.
По-късно завършва Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „поп и джаз пеене“ в класа на доц. Стефка Оникян.
През 2006 г. е избрана да открие концерт на италианската звезда Alexia във Формелло (Италия). Две години по-късно тя става част от DVD проекта „Renilin: Offside” посветен на млади изпълнители от цял свят, промотиран от италианската музикална компания Renilin. От този момент започва съвместната им дейност и още в същата година те продуцират първия й самостоятелен сингъл – „Ready For Love”.
Най-големият международен успех за IVE идва през 2012 г., когато е поканена да запише парче с едно от най- известните италиански имена на денс сцената – DJ Molella. Песента „Sunlight” е издадена от Restylers и записана в студиата на Renilin Music Label. Тя е първият сингъл на IVE издаден в пет международни компилации с летни денс хитове и достига върховете на най-престижните класациите в Европа.
През 2015 г. излиза първият й сингъл на български език – “Хей Ти“, продуциран и записан в Италия от Renilin Music Label. Песента е фаворит в ефира на БНР и печели награда за най-добра песен за месец август. Лятото на 2018 излиза първият й сингъл изцяло записан в България по нейна музика и текст – „Няма път без промяна“. Песента печели публиката с мелодичната си хармония и посланието, което носи текста. През октомври месец същата година оглавява класацията за нова музика на БНТ2 „Ново 10 + 2“ .
 
След изключително добре приетата от публиката песен „Няма път без промяна“, лятото на 2019-та намери смисъл да се завърне и да зарадва публиката си с нов летен хит – „Намирам Смисъл“ , която отново през месец октомври печели класацията за авторска музика на БНТ2 „Ново 10 + 2“. През същата година, IVE стартира и проектът „Забранената музика“, който чрез лайв концерти цели да представи възможно най-много българска музика на различни изпълнители, които непременно трябва да бъдат чути. В последните две години, певицата работи съвместно с композиторът Любомир Боянов – Chaz, техният първи издаден сингъл в България – „Твоя“, през 2020 оглавява едни от най-престижните класации в страната.
След успеха на „Твоя“, IVE и Chaz продължават съвместната си дейност и стартират 2021 година с нов хит – „Без теб“, спечелил първо място за месец февруари в класацията за независима българска музика на БНТ2 – „Ново
10+2“.
„Посветих целия си живот на музиката, във всичките ѝ проявления и предизвикателства. Днес, когато вече съм и майка на едно прекрасно момиченце, нямам търпение да споделя всичко, което съм научила с нея, и с всеки, който би имал желание да се развива като артист. Това дава нов смисъл на успехите ми и вдъхновение да постигам нови.“