Мирослав Найденов

Преподавател китара

Снимка на Мирослав Найденов, преподавател по китара

Почти сигурно е, че ако Мирослав Найденов седне срещу вас в метрото, ще познаете с какво се занимава, дори да не носи калъф за китара. На Миро просто му личи, че е „рокаджия“. Е добре де, неговият стил е блусът, но разбирате какво искаме да кажем.

От две години той е пътеводител в света на музиката за всички във Voice Academy, които избират китарата за свой добър приятел. И тъй като в много от случаите човек избира китарата, защото иска да свири в банда, Миро е точният човек да ви научи на всичко, което трябва да знаете за музиката, сцената и живота като китарист в група.

Има дългогодишен опит и в България, и по света като част от различни формации, в които освен китарист е бил и бек вокалист, и вокалист. Свирил е в клубове, зали и по фестивали с редица световноизвестни музиканти. Бил е професионален музикант в далечна Южна Корея, а след това и дълги години живее в Унгария, където работи отново като част от музикална формация.

Откакто е в България, освен с преподаване на музика, Мирослав е и водещата фигура в основаната от него банда Bluestream. Пише музиката и текстовете за повечето парчета на групата, с която обикаля и цяла България.

“Комуникативност, интелект и способност да бъдеш отворен към другия“ – трите качества, които според Миро трябва да притежава всеки, който иска да бъде част от добре работеща банда. Това са едни от уроците, които преподава на учениците си, поели по пътя на професионалните музиканти. Самият той също признава, че учи много във Voice Academy. “Заедно с целия екип имаме свобода на действие и възможност да развиваме свои концепции и идеи за образованието на децата, така че учениците ни да опознаят по-добре себе си чрез магията и знанието за музиката.“

Звучи много красиво, нали? Но те блусарите ги умеят тези неща.