Нов, ценен пътеводител за света на музикалния бизнес в България.

Voice Academy представя първата по рода си книга, създадена на български език – “Музикален Бизнес от 0 до 1” от Светослав Сотиров и Невена Колева.

На 14 май от 17:00 ч. ви каним на нейното представяне в София в KICK’s, на което ви очакват много изненади.

Още от създаването си преди 13 години, Voice Academy работи върху осъвременяването на образователната система в България и с радост дава своя принос в полза на цялото музикално съсловие чрез създаването на учебници, помагала и книги.

Voice Academy заедно с авторите Светослав Сотиров – преподавател по Музикален бизнес и Текстопис във Voice Academy и Невена Колева – адвокат, който специализира в областта на интелектуалната собственост, създадохме този своеобразен пътеводител за света на музикалния бизнес насочен към артистите в България.

Както Весела Кондакова (бивш изп. директор на Българска Музикална Асоциация и зам.-министър на културата) затвърждава….

Книгата “Музикален Бизнес от 0 до 1” е ценен принос за България и ще спести на своите читатели години усилия. Вместо да се учат на принципа проба – грешка, ще имат възможността да градят кариерата си на музикални творци последователно и информирано.

Книгата е насочена “най-вече към любознателните и смели млади хора, които искат да превърнат музиката в своя професия; тези, които вече записват свои версии на популярни песни или създават собствени и ги публикуват в интернет платформи. Докато си мислят, че „играят“, те вече са прекрачили границата и с единия крак са в музикалната индустрия. Някои ще си кажат, че е твърде рано да се говори за бизнес – това е време, в което младите трябва да творят и да не мислят за пари. Не можем да се съгласим. Твърде често в цялата история на музикалния бизнес талантливи младежи биват насърчавани от родители и от търсачи на таланти да създават музикален продукт. Важно е „децата“ и техните родители да разбират както правилата на „играта“, така и правата и отношенията, които възникват, докато се изразяват креативно с музика и мечтаят или вече работят за бъдещето си.”, споделят в книгата си Светослав и Невена.

Не очаквайте сух справочник по интелектуална собственост, който ще ви удави в информация. Истината е, че книгата е всеобхватна и покрива значителна част от аспектите на музикалната индустрия, която е сложна, често резултат от исторически насложени взаимоотношения и бизнес практики, но авторите съумяват да предадат тази информация в компресиран вариант, на достъпен език.

Стана ли ви любопитно? Не губете време, а започвайте да четете! Ще откриете книгата в електронен формат в нашата книжарница.

С нетърпение ви очакваме на 14 май 2023г, когато ще имаме възможност да си поговорим с авторите, които ще представят  “Музикален Бизнес от 0 до 1”.

Повече информация за събитието ще намерите тук.