Тея Радева

Преподавател танци

За първи път Тея стъпва на сцена на 4 годишна възраст във варненска група по модерен балет. Оттогава ежедневието й изцяло става зависимо от танците. Детството й преминава в часове, прекарани в залата, подготвяйки се за държавни, европейски и световни първенства, където с отбора й грабват първите места и се завръщат в залата за още работа. Сцената и сценичното присъствие са били, и продължава да бъдат, неизменна част от живота на Тея. През 2016 завоюва второто място в категория “Contemporary Duet” на европейско първенство в Сърбия, а през 2017 се класира със солово изпълнение за световното по модерен балет “Dance World Cup” .

След края на състезателната си кариера, Тея се отдава на преподаване на модерен балет на деца във Варна, но преместването й в София дава началото на професионалната й кариера като танцьор. Неин тласък дава участието в балета на предаването “Комиците”, а в последствие и работата й както на сцена, така и в редица музикални клипове, с български изпълнители като Папи Ханс, Михаела Маринова, Дара, Поли Генова, 100 кила и други.

„Танцът е начин на общуване, изучаване на себе си и бягство от реалността, а сцената е средството, чрез което преминаването през всички тези емоции достига до публиката, което смятам, че всеки артист има способността да използва.“

За Тея комплексният танцьор е отговорен непрестанно да продължава да работи върху качествата си, да бъде поставян пред изпитания и да се развива многопластово. 

„Работата ми във Voice Academy е страхотно, вълнуващо и отогворно изпитание, в което влагам всички научени знания, придобити от годините, прекарани пред публика и които получавам всекидневно от различни хора и ситуации. Всеки артист трябва да има контрол над тялото си на сцена, за да може освен с думи, да разкаже историята и чрез движението си.“

 

Нови вокално-танцови групи във Voice Academy