Приказки от златните гласове на децата от Voice Academy

Обичате ли да четете приказки? Или пък някой да ви чете и сякаш с вълшебна пръчица да ви омагьосва и пренася в чудни светове?

С тази прекрасна задача се е захванала Диляна Атанасова в любимия подкаст на малки и големи – “Златните приказки“. Чували сте го, нали? Ако не сте, веднага ще ви запознаем и сигурно ще ви стане любим и на вас!

Поводът да ви разкажем за този подкаст е Денят на приказката – 20 март, и една вълнуваща за нас покана от “Златните приказки” да отбележим празника заедно.

Щастливи сме да се включим в кампанията “Приказки от златни гласове”, която стартира именно с гласовете на талантливите деца от Voice Academy.

„Какво по-ценно от това да дадем път на най-младите, припомняйки си че и ние сме били такива и сме се вълнували да четем приказки сами?”, казва Диляна.

И разбира се, първата приказка, която ви представяме е музикална! Казва се “Песничка за карнавала”. В ролята на разказвач ще чуете – Ана Чалъкян, тигърчето Ивичко – Боряна Попова и слончето Лус – Петра Такева.

Втората приказка “Парченце луна на керемидения покрив” е кратка, но толкова истинска, силна и въздействаща история за мечтите, която е част от сборника с приказки “Слънчице за спомен” на изд. Миранда. Гласовете, които ще чуете са на София Петрова (разказвач), Мира Вълкарева (кученцето Джафко) и Мира Русева (котаракът Белолапко).

Днес деца четат за деца, а в следващите дни ще чуем приказки и от гласовете на популярни личности. Кои ли ще са те? И ние не знаем все още, но дочухме, че един от тях също има много общо с Voice Academy, така че следете, приятели! 

За да не изпускате нищо, последвайте Златните приказки и тяхното събитие във Facebook:

Facebook събитие: shorturl.at/vCLY9

Връзки към:

Instagram: shorturl.at/wEGJP

Facebook: shorturl.at/qAQ79

YouTube: shorturl.at/vDFVZ

Слушайте Златните приказки по всяко време, безплатно в подкаст платформите:

Anchor: http://anchor.fm/zlatniteprikazki

Spotify: bit.ly/3JfbKug

или в Google/Apple Podcasts